Nettdating

ABC i nettsjekking

Et godt nettinntrykk er alfa og omega for å få napp på nett. Sjekk om du går i fella.

ABC i nettsjekking
Publisert
Sist oppdatert
Biter du negler, har ekskjærestens navn tatovert på overarmen og dårlig ånde? Mintpastiller hjelper lite når du skal få napp på nett, og det kan du utnytte til din fordel.

Unngå disse 15 nett-tabbene

1. Å skrive at du har tykt hår når du faktisk er skallet.2. Å bruke nick som Superman hvis du egentlig er liten og pinglete.3. Å ha et barnebilde som profilbilde, enten det er av deg selv som barn eller, ikke minst, av barna dine. Husk at barn skal beskyttes, ikke overeksponeres på nettet.4. Å være avkledd på profilbildet, med mindre du vil bli glamourmodell.5. Å ha et utydelig profilbilde, da gir du inntrykk av å ville skjule noe.6. Å ikke ha profilbilde, men å kompensere med en lang og suspekt «venneliste». 7. Å stave feil i profilteksten. Husk at du kan kopiere teksten og kjøre den gjennom et retteprogram. Feilstaving er noe av det som irriterer andre mest8. Å lyve om vekt og alder, for tenk om du vil gjøre nettfantasien virkelig.9. Å ikke hake av på status fordi du ikke vil fortelle at du er gift og bare er på jakt etter en elsker.10. Å utbrodere dine svakheter. Legg vekt på det du er god på og det du liker ved deg selv. Fremhev deg selv, ikke gjør deg dårligere enn du er.11. Å liste opp filosofiske bøker som du kun har lest forordet til. Det virker lett pretensiøst og det kan bli riktig pinlig hvis du blir avslørt.12. Å skrive at du alltid er blid og glad, ingen er det, med mindre de er en dørmatte som lar andre styre livet sitt. 13. Å legge ut fyllebilder. Det er ikke direkte sjarmerende.14. Å skrive detaljer om seksuelle preferanser, det er noe som heter overraskelser.15. Å videresende alt av nye applikasjoner for å gi inntrykk av popularitet og autoritet. Mange gjennomskuer dette og oppfatter deg i stedet som en som ikke gjør annet enn å chatte med liksomvennene sine og leke seg med applikasjonene hele helgen.

Det viktige førsteinntrykket

Når vi møter noen første gang gjør vi vårt beste for å gi et godt førsteinntrykk. Oppfatningen om hva som gir et godt førsteinntrykk forandres riktig nok med årene og formes ettersom vi gjør oss egne erfaringer. - Hva slags bilde er det du vil formidle, spør Mark L. Reary, professor i psykologi og neurovitenskap, leserne av nytimes.com.Det vi omtaler som folkeskikk kalles i vitenskapen for «inntrykksbygging». Dette uttrykket ble født med boken The Presentation of Self in Everyday Life, av forfatteren Ervin Goffman i 1959. Det som er spesielt i disse dager er at vi både gir og får servert en rekke elektroniske førsteinntrykk, i stedet for det klassiske ansikt til ansikt-inntrykket. Nettdating er etter hvert blitt like vanlig som å sjekke på byen.

Det nye nett-inntrykket

Professor Mark L. Leary har studert fenomenet inntrykksbygging i mer enn 20 år, deriblant «nett-inntrykket». - Vår generasjon bruker mye tid og tankevirksomhet på å produsere det rette nettinntrykket, sier han til nytimes.com.Spesielt vanskelig er det å skulle nå ut til så mange ulike mennesker på én gang. - Noen velger seg derfor et publikum som de sikter seg inn mot, mens andre plukker ut de beste delene av seg selv og presenterer dem. For meg ville det i hvert fall vært utenkelig å sette inn bilder av meg i full sving med drikkeleker, sier professoren, som selv har Facebook-side.

3 nøkkelråd

Helt siden vi begynte og surfe har vi vært våre egne elektroniske stylister. Man skulle tro vi er blitt kløppere i det, men jo flere nettsamfunn, jo mer usikre blir vi på hva som fungerer og ikke. - Dagens sosiale nettsamfunn er som «inntrykksbygging på steroider», sier Joseph B. Walther, professor i kommunikasjon og telekommunikasjon ved University of Michigan til nytimes.com. Det kan se ut som om kommunikasjonsformen fremdeles er for ny for oss. - Folk vet ikke hvordan de skal gjøre det og hva som fungerer best i praksis, sier han. I en annen nettstudie har riktig nok professorer ved Rutgers, Georgetown og Michigan State funnet tre nøkkelstrategier for nettbruk. 1. Man oppretter en kort e-postadresse.2. Man korter ned tiden mellom e-postene for å holde flørten varm.3. Man vokter seg vel for ikke å være pålogget for ofte, heller ikke for sjelden.

Si meg hvem vennene dine er

I følge Joseph B. Walther sier også også dine nettvenners utseende mye om deg. Facebook-brukere som får gjestebokhilsener fra såkalte attraktive mennesker blir sett på som penere og mer populære enn de som ikke får det, konkluderer studien.- Vi har med dette motbevist Paris Hilton-hypotesen: Alt du trenger å gjøre er å henge med vennene dine, feste hardt og se dobbelt så bra ut som dem. For et elendig tips, sier Walther til nytimes.com.LES OGSÅ:
 • Klikker seg rett til køys
 • Er han en nettcasanova?
 • Få blikkontakt på nettet
 • Lettere å få napp på nett
 • Unngå nettflausene
 • Derfor elsker kvinner nettsex
 • Vi elsker nettflørting
 • Nettdating for nybegynnere
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer