øyne

ABC i øyemakeup

KKs makeupekspert gir deg tipsene du trenger for å få vakre øyne.

Publisert
Sist oppdatertHelge Borgen er vår faste makeupekspert. Han er tidligere norgesmester i styling og ordner makeup, hud og hår på kjendiseliten.
Unngå å blande sammen for mange farger.
Unngå å blande sammen for mange farger. Vis mer
Fremhev det vakre, og demp det du ikke er fornøyd med.
Fremhev det vakre, og demp det du ikke er fornøyd med. Vis mer

Har du spørsmål til ham, kan du sende en e-post til helge@kk.no

OBS! Du må også sende med et bilde av deg selv for at Helge skal kunne gi personlige råd.

Det er ikke lett å velge riktige øyeskygger. Hvilke farger skal du gå for? Matte? Med skimmer? Trendy eller klassiske farger? Gjør dere klar for mine personlige meninger.

Unge kvinner kan velge og vrake i farger med og uten skimmer, men det er likevel viktig å velge riktige farger. Det dreier seg om varme og kalde farger. De varme har en gul undertone, mens de kalde domineres av blått. Det er ikke alltid lett å finne ut om du bør bruke kalde eller varme farger. Både hud, øyne og hår er viktige for p avgjøre hva du kler - men for meg er huden det viktigste.
 • Helges videoguide: Lær å legge hverdagsmakeup trinn for trinn

 • Feilene synes fortere på leppene enn på øyene, og du derfor tillate deg mer med øyeskyggene. Det kan fort se merkelig ut hvis en varm person har tatt på seg en kald leppestift.

  Hvordan finner du så ut om du er kald eller varm? Et lite tips er å holde en varm og kald leppestift foran munnen. Det er flere grunner til hvorfor det er viktige å sminke øynene: Fargespill, glitter og å bygge opp øynene rent visuelt ved å fr
  Når jeg skal bygge opp øyne på denne måten er det stort sett de nøytrale fargene som gjelder, både kalde og varme. Her bruker jeg sjelden de hotteste trendfargene.
 • Makeupguiden: Naturlig søt

 • Er du godt voksen og begynner å få litt slapp hud på øyelokket og tydelige linjer etter levd liv, anbefaler jeg å slutte med skimmerskygger. Da er det kun matte skygger som gjelder. Det eneste du kan tillate seg, er å legge litt lys skimmerfarge rett i underkant av brynet. Men ikke mer!

  Det er godt mulig at det virker litt kjedelig, men jeg forsøker også å unngå bruk av mye trendfarger. Hovedvekten bør ligge på de nøytrale skyggene - så kan du heller bruke litt av en trendfarge for å få en ekstra effekt. De aller fleste er finest med matte, nøytrale farger og kanskje en lys skimmerskygge i tillegg.

  Farger som framhever øyefargen er som oftest komplementærfargene - for eksempel blått til brunt og motsatt. Legg merke til en med brune øyne og blå eyeliner og omvendt - det er rålekkert! Grønne øyne kler godt skygger med noe rødt i undertonen. Dessuten passer selvsagt grønt til grønne øyne, blått til blå øyne ...

  En kort oppsumering: Unge kvinner - velg og vrak. Modne kvinner med antydninge til rynker bør bruke matte skygger. Ikke shop deg fattig på trendfarger. Det er øyets oppbygning som gjelder. Få store og delikate øyne, framhev det vakre og demp det du er minst fornøyd med. Ikke se ut som et pussig og krampaktig fargekart. Fargene på skyggene er ikke så viktige å bytte ut for hver sesong, det viktigste er å finne ut hva som passer dine øyne.

  PS. Ikke glem at skimmer og lyse farger framhever, mens de mørke demper. Lykke til!

  Helge Borgen
  KKs hår- og makeupekspert
  helge@kk.no
  LES OGSÅ:
 • 15-minuttersmakeup
 • Helges videoguide: Lær å legge hverdagsmakeup trinn for trinn
 • Helges videoguide: Lær å legge festmakeup trinn for trinn
 • Makeupguiden: Naturlig søt
 • Makeupguiden: Glamorøst 80-tall
 • Helge svarer om hud, hår & makeup
 • 101 festfrisyrer
 • 66 trendfrisyrer i bilder

 • Få svar på det du lurer på. Helge Borgen gir sine beste tips om hudpleie og vårstilene i nettmøte på kk.no.
  Få svar på det du lurer på. Helge Borgen gir sine beste tips om hudpleie og vårstilene i nettmøte på kk.no. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer