Flat Mage

ABSolution er ikke for pyser!

Vi har testet SATS' nye superatletiske core-time, som skal styrke kjernemuskualturen.

TØFF CORE-TRENING: SATS' nye gruppetime - ABSolution, dreier seg om tøff og utfordrende trening av kjernemuskulatur med mange nye og spennende øvelser.  Foto: Lars-Einar Petterson/SATS
TØFF CORE-TRENING: SATS' nye gruppetime - ABSolution, dreier seg om tøff og utfordrende trening av kjernemuskulatur med mange nye og spennende øvelser. Foto: Lars-Einar Petterson/SATS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Trening med fokus på kjernemuskulatur (core) har formerlig eksplodert i popularitet de siste årene, og de fleste treningssenterne rundt om i landet har nå egne gruppetimer som er rettet nettopp mot dette.

Kjernemusklene er stabiliseringsmusklene i kroppen – altså mage, rygg og andre muskler på fremside og bakside av overkroppen.

Og grunnen til at det er viktig med en sterk kjerne, er at disse musklene er helt essensielle for å stabilisere og styrke kroppen, øke treningsprestasjon (og evne), samt kunne gjennomføre dagligdagse gjøremål uten å få skader.

LES OGSÅ: Her er vårens hotteste treningsnyheter

FOR PERSONER SOM ER TRENT: Mange av øvelsene er rett og slett ganske avanserte. Derfor kan det lønne seg å ha trent en del på forhånd, slik at man har god kontroll på kroppen.  Foto: Per Ervland
FOR PERSONER SOM ER TRENT: Mange av øvelsene er rett og slett ganske avanserte. Derfor kan det lønne seg å ha trent en del på forhånd, slik at man har god kontroll på kroppen. Foto: Per Ervland Vis mer

Tøffere og mer avansert core-trening

SATS og ELIXIA er blant treningskjedene som har en ulike core-konsepter på timeplanene sine, og for våren 2013 har SATS lansert en helt ny, og langt tøffere kjernemuskualtur-time, som også har ekstra fokus på mage.

Har du mål om å få sterkere kropp og flat midje til sommeren, er dette definitivt noe for deg (se KK.nos anmeldelse av timen lenger ned!).

Se video fra da KK.no testet timen nedenfor:


[obj:media:12966]- ABSolution er 30 minutter med beinhard funksjonell styrketrening for hele kroppen. Det er innovative øvelser og du får høy puls, men samtidig er du veldig avhengig av å jobbe med kjernen underveis på alle øvelsene. Vi tenker at vi vil utfordre de som er i relativt god form. Det er rett og slett en atletisk time for atleter, sier Randi S. Christensen Solberg, som er produktansvarlig for gruppetrening i SATS, til KK.no.

Du bør altså ha trent litt kjerne og mage før du slenger deg med på denne timen.

- Jeg vil nok anbefale at du har trent en del core/kjerne fra før. At du har viss kontroll på hvordan du holder kjernen og har lyst på litt mer utfordring. Når du kjenner at du er der, så er dette timen for deg, sier Christensen Solberg.


LES OGSÅ: Øvelsen som gir strammere mage

HØYT TEMPO: Siden timen "bare" varer i 30 minutter, skal alle øvelsene gjennomføres ganske kjapt. Dette gjør at du får opp pulsen ganske radig.  Foto: Per Ervland
HØYT TEMPO: Siden timen "bare" varer i 30 minutter, skal alle øvelsene gjennomføres ganske kjapt. Dette gjør at du får opp pulsen ganske radig. Foto: Per Ervland Vis mer

- Merker raskt en effekt

Ifølge gruppetreningseksperten er dette rett og slett en perfekt time for deg som er litt lei tradisjonelle sit-ups og vanlig core-trening.

- Etterspørselen etter en litt tøffere time for å trene kjernen, særlig med fokus på mage og rygg, har vært der lenge. Vi har en time som heter SATS Core, som er ganske utfordrende den også, men kanskje litt mer tilgjengelig for alle og enhver. I denne nye timen gir vi ingen alternativer. Her er det å gi maks i 30 minutter som gjelder, sier hun.

Og du trenger faktisk ikke gå mange ganger i uka for å merke en effekt.
- Du merker veldig raskt effekt selv om du bare trener én gang i uken. Øvelsene er så utfordrende at vi snakker «overload» på kroppen stort sett hele tiden. Men - optimalt sett, så vil jeg anbefale to ganger i uken med litt avstand mellom øktene, slik at du får god restitusjon, forklarer Christensen Solberg.


Hun har også et godt råd for deg som er opptatt av å unngå skader.

- Ja, det er å utfordre seg selv på hurtighet, men innenfor det at du gjør øvelsen korrekt. Som instruktøren sa ganske nøye til å begynne med er det bedre at du gjør to færre, og gjør dem riktig, så kan du øke styrken og kan pese på med mer tempo etterhvert. Vær opptatt av kvalitet - det er det viktigste.

Mer info om timen og hvilke sentre som holder den, finner du på SATS' hjemmeside.

Se flere bilder fra ABSolution-testen nedenfor:


LES OGSÅ: Sit-ups kan gi kulemage

KK.NO TESTER ABSOLUTIONKunne du tenkt deg å teste ABSolution?
Om timen:
Denne timen holder mye av det den lover - det er en tøff, effektiv og innovativ gruppetime for å styrke kjernemuskulatur - med særlig fokus på mage. Ja, selv personer som har trent mye kjerne før og er i god form, vil nok få litt å bryne seg på - spesielt siden øvelsene skal gjennomføres i raskt tempo - som gjør at du også får opp pulsen.

Er du ute etter en time som enten baserer seg på ren styrke, eller ren kondisjon, så er nok ikke dette noe for deg. Dette er en time for viderekommende core-entusiaster, som ønsker mer ut av treningen sin. Og du bør ha relativt god kontroll på kroppen for å henge med i svingene.

Det er også her timen får sitt lille «minus» fra min side. Siden alt skal skje så fort - og på tid, er det ikke så lett å henge med når instruktøren forklarer hvordan øvelsene skal gjennomføres. Og siden en del av øvelsene er ganske avanserte, føler man at man bruker en del av tiden på å surre rundt på gulvet. Dette vil naturlig nok bli bedre etterhvert som man går på timen og blir bedre kjent med øvelsene, men for en «nybegynner», kan det kanskje være litt demotiverende.

Gjør derfor som Christensen Solberg sier - gjennomfør heller færre øvelser riktig, enn mange med feil. Feil utførelse av øvelsene kan i verste fall føre til skader også, så det lønner seg å følge godt med på det instruktøren sier og gjør.

Oppsummert:
Dette er en time jeg vil anbefale til trente personer som kanskje er litt lei de mer tradisjonelle core-timene, og som ønsker å utfordre og styrke kjernemuskulaturen på en litt tøffere måte.

Terningkast:
kkkkkk (4/6)

Se SATS' egen video av konseptet nedenfor:


Følg med på KK.no. Vi har også testet Triggerpoint på SATS!

LES OGSÅ: Sjekk dette før du melder deg inn på treningssenter

KK.no har tidligere testet:

KK.no har tidligere testet en rekke ulike gruppetreningstimer og treningskonsepter på sentre rundt om i landet.

Her finner du mer info om disse:
• Chairtease - Nike Blast
• PowerStep - SATS
• Powerstrip - Nike Blast
• Shape - SATS convention
• Zumba - Treningshuset
• Parkour - SATS convention
• Boot Camp - Fitness.xpress
• RåSterk – Treningshuset
• Waterball - Elixia
• SH’BAM – SATS
• FightCircuit - SATS
• IntervallFlex - Friskis&Svettis
• Budokon - Elixia
• Nike Get Fit - SATS
• Burlesque - Elixia
• Cardio Step Interval - Elixia
• Catslide - NIH Fitness Convention
• Pilates Reformer – Pilates Room
• CrossFit – NIH Fitness Convention
• Poledancing – Sometimes poledancing studio
• Kinesis – StudioDay
• ViPR – SATS
• 500 Kcal – Elixia
• TRX – Krønsj
• Fit for Beach – Elixia
• DeadBall – SATS
• Transformer – SATS
• YogaUnião – Elixia

LES OGSÅ: Slik blir du en bedre løper

Ja, det ser morsomt ut
 
(86%)
Nja, vet ikke helt
 
(8%)
Nei, dette er ikke noe for meg
 
(6%)
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer