Adele

Adele (27) : - Er det fordi jeg er kvinne, eller fordi jeg er feit?

Sangstjernen fikk spørsmål om hun ville stille naken i herreblad.

ADELE SVARER PÅ KRITIKKEN: Sangstjernen har ved flere anledninger blitt kritisert av noen av verdens største stjerner på grunn av vekten sin. Nå svarer hun på alle spørsmålene hun har fått om hennes egen kropp. Foto: Afp
ADELE SVARER PÅ KRITIKKEN: Sangstjernen har ved flere anledninger blitt kritisert av noen av verdens største stjerner på grunn av vekten sin. Nå svarer hun på alle spørsmålene hun har fått om hennes egen kropp. Foto: Afp Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Den britiske sangfuglen Adele Laurie Blue Adkins (27) (best kjent som Adele) har har for alvor kommet tilbake i rampelyset de siste ukene, etter at hun slapp sin nye låt «Hello» (se video nederst i saken).

Sangen har blitt en monsterhit over hele verden og på kun én uke hadde musikkvideoen over 200 millioner visninger på YouTube.

OSCAR-VINNER: Adele gikk av med seieren under Oscar-utdelingen i 2013 for Bond-sangen Skyfall. Foto: Ap
OSCAR-VINNER: Adele gikk av med seieren under Oscar-utdelingen i 2013 for Bond-sangen Skyfall. Foto: Ap Vis mer

Adele imponerte mange med sin kraftfulle stemme i 2008, da hun slapp singelen «Chasing Pavements». Senere har hun laget store hits som «Someone Like You», «Set Fire To The Rain» og selvfølgelig Bond-sangen «Skyfall» som vant Oscar i 2013 for beste låt. 

LES OGSÅ: Slik får du Adele-looken

Tok en pause fra musikken

I 2011 ble det kjent at Adele var blitt sammen med entrepenør Simon Konecki og i 2012 slapp paret nyheten om at de ventet barn.

I oktober 2012 ble sønnen Angelo født, og frem til i høst hørte vi ikke mye fra artisten, bortsett fra Bond-låta i 2012. 

Adele har alltid skilt seg litt ut fra de andre, stereotypiske sangstjernene, med sitt rolige vesen og ikke minst sin formfulle kropp, som hun selv kaller plus-size

Nylig gjorde «Hello»-sangeren et intervju med magasinet Rolling Stone, og her kommer det frem at hennes mer plettfrie image ved flere anledninger har blitt satt opp mot musikkbransjens motsetninger, som for eksempel Miley Cyrus (22), som spiller ganske rått på sex og kropp.

Og popstjernen selv innrømmer at hun ikke er så begeistret for akkurat disse sammenligningene. 

- Det blir feil å sette to kvinner opp mot hverandre på den måten, og jeg synes heller ikke jeg har en bedre moral enn noen andre. Så det der irriterer meg litt. Men det betyr ikke at jeg kommer til å slenge ut puppa med det første.

LES OGSÅ: - Hvorfor skal noen som er større måtte skjule kroppen sin?

FORANDRET SEG: Åtte år skiller disse bildene av Adele i 2008 (t.v.) og i 2015 (t.h.). Foto: Scanpix
FORANDRET SEG: Åtte år skiller disse bildene av Adele i 2008 (t.v.) og i 2015 (t.h.). Foto: Scanpix Vis mer

- Min kropp er min kropp

Men Adele avviser samtidig at hun har planer om å noen gang vise frem kroppen sin på samme måte som Miley. Heller ikke om hun hadde vært slankere av natur.

- Ville jeg ha vist frem kroppen min om jeg var tynnere? Antakeligvis ikke, fordi min kropp er min kropp. Noen ganger tenker jeg på om jeg ville hatt like stor suksess dersom jeg ikke var plus-size. 

Adele mener at kvinner kan relatere seg til henne. Med det mener hun ikke at alle er på hennes størrelse, men at de kan kjenne seg igjen fordi hun selv mener hun ikke er perfekt.

Sangerinnen har også, ved flere anledninger, fått spørsmålet om hun ville ha stilt opp på coveret av magasinet Playboy.

UTROLIG STEMME: Sangene til den britiske artisten gir hele verden frysninger gang på gang. Nå er hun aktuell med den nye låta Hello som har gjort nettopp dette. Foto: Afp
UTROLIG STEMME: Sangene til den britiske artisten gir hele verden frysninger gang på gang. Nå er hun aktuell med den nye låta Hello som har gjort nettopp dette. Foto: Afp Vis mer

- Jeg har fått det spørsmålet så mange ganger og det er helt latterlig. Er det fordi jeg er kvinne eller fordi jeg er feit at akkurat jeg blir spurt , er det jeg da lurer på?

LES OGSÅ: Verdens hotteste plus-size-modeller

Blitt kritisert av kjendiser

I løpet av karrieren har Adele ved flere anledninger blit kritisert for nettopp dette med vekten sin.

Chanel-designer Karl Lagerfeld (82) og tv-personlighet Joan Rivers, som gikk bort i 2014, har begge gått ut i mediene og kritisert artisten for vekten hennes.

Da Metro spurte Lagerfeld om hva han syntes om sangerinnen Lana Del Rey, svarte designeren at han heller foretrekker Adele, men at hun er litt for tykk.

- Adele er hun alle snakker om nå. Hun er litt for tykk, men hun har et vakkert ansikt og en nydelig stemme, sa Lagerfeld.

KRITISERTE ADELE: Joan Rivers (t.v.) og Karl Lagerfeld (t.h.) har tidligere sagt til pressen at Adele er for tykk. Foto: Scanpix
KRITISERTE ADELE: Joan Rivers (t.v.) og Karl Lagerfeld (t.h.) har tidligere sagt til pressen at Adele er for tykk. Foto: Scanpix Vis mer

- La oss se på realiteten, hun er feit, sa Joan Rivers i et intervju med Huffington Post.

I senere tid har Lagerfeld beklaget seg for uttalelsen om Adele, og sangerinnen har ved flere anledninger svart på kritikken.

I et intervju med 60 Minutes sier Adele at hun sjelden tenker på disse kommentarene og at hun ikke føler noe press på å bli tynn eller å bruke utfordrende antrekk.

- Om det skulle vært sånn at jeg hadde en «Sports Illustrated»-kropp, ville jeg fremdeles ha brukt klassiske, elegante klær.

- Det viktigste du gjør for å være lykkelig, er å være tilfreds med deg selv og verdsette kroppen din.

LES OGSÅ: Colbie Caillat: - Jeg er lei av å bli photoshoppet

Se musikkvideoen til braksuksessen Hello under: 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer