Dietter

Advarer mot ekstrem bryllupsdiett

Kommende bruder får mat tilført gjennom nesen i et forsøk på å gå ned de siste kiloene.

TILFØRT MAT GJENNOM NESA: Den nye ekstreme dietten har fått flere amerikanske bruder til motta mat gjennom nesa i et desperat forsøk på å gå ned de siste kiloene før bryllupet. Foto: Thinkstock.com
TILFØRT MAT GJENNOM NESA: Den nye ekstreme dietten har fått flere amerikanske bruder til motta mat gjennom nesa i et desperat forsøk på å gå ned de siste kiloene før bryllupet. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er kanskje ikke overraskende at det stadig dukker opp nye trenddietter, når en kvinne tenker mer på slanking enn hun gjør på sex eller forholdet sitt.

Det kan se ut til at brudene er aller verst, og ernæringseksperter advarer nå mot spesielt én ekstrem bryllupsdiett, skriver ScienceDaily.com (Ekstern lenke).

Får maten gjennom nesa

Den nye og ekstreme dietten som har blitt en trend i USA har fått flere kommende bruder til å få mat tilført gjennom nesen i et desperat forsøk på å gå ned de siste kiloene før den store dagen.

- Dagen som skal være en eventyrlig dag, kan raskt bli et mareritt hvis bruden går på denne ekstreme dietten, forteller Suzy Weems.

Hun er professor ved Baylor Universitet i USA, og har tidligere vært leder i den offentlige politiske komiteen for American Dietetic Association.

Dietten lar kvinnene innta maksimalt 800 kalorier om dagen i ti dager. Weems kan fortelle at en slik diett er mer skadelig og mindre varig enn andre ekstreme dietter. Som for eksempel diettene som bare lar deg spise flytende føde og mindre enn 1000 kalorier per dag.

LES OGSÅ: Derfor bør du unne deg dessert hver dag

Kvinner trenger dobbelt så mye næring

- Dette er langt mindre enn det som vanligvis anbefales, forteller Weems, som også har jobbet ved flere sykehus og andre omsorgsfasiliteter.

Den nye dietten gir under halvparten så mye kalorier som en gjennomsnitlig kvinne trenger i løpet av et døgn, og er i stor kontrast til de fleste ernæringseksperters råd om mer trening og 500 kalorier færre om dagen.

Enkelte leger har imidlertid fremmet dietten som en rask og sult-fri metode for å bli kvitt de ekstra kiloene ved å tilføre proteiner, fett og vann gjennom en tube i nesen.

- Det virker veldig ekstremt, også på grunn av farene for irritasjon og infeksjoner.

- Det er svært ulogisk å gjøre dette for én eventyrlig dag, når de fleste kvinne har god tid før selve dagen er der. Den langsiktige løsningen for å opprettholde en sunn vekt er å spise riktig og trene. Ikke minst gir det deg mer energi, forteller Weems.

LES OGSÅ: - Lavkarbo er bortkastet

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer