Natural Cycles

Advarer mot omstridt prevensjonsmiddel

- Usikkerheten er altfor stor til at vi kan gå ut og anbefale dette som et prevensjonsmiddel, sier overlege Sigurd Hortemo fra Statens Legemiddelverk om Natural Cyles.

ADVARER MOT PREVENSJONSMIDDEL: Bloggere som Caroline Berg Eriksen, Hedda Skoug og Anette Marie Antonsen har reklamert for prevensjonsmiddelet Natural Cycles, men ifølge ekspertene er det slett ikke sikkert å bruke hvis man ikke ønsker å bli gravid.  Foto: Science Photo Library
ADVARER MOT PREVENSJONSMIDDEL: Bloggere som Caroline Berg Eriksen, Hedda Skoug og Anette Marie Antonsen har reklamert for prevensjonsmiddelet Natural Cycles, men ifølge ekspertene er det slett ikke sikkert å bruke hvis man ikke ønsker å bli gravid. Foto: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: I sommer reklamerte blogger Caroline Berg Eriksen (28) - tidligere kjent som Fotballfrue, for prevensjonsmetoden Natural Cycles.

I et innlegg skrev hun blant annet at produktet skal være 99,9 prosent sikkert å bruke som prevensjonsmiddel, noe som raskt vekket oppsikt og ble møtt med kritikk av blant annet Statens Legemiddelverk, som omtalte det som «direkte uansvarlig» i en artikkel på Dagbladet.no.

Da Berg Eriksen ble konfrontert med kritikken, oppdaterte hun blogginnlegget og skrev at hun, sammen med produsenten, hadde gått gjennom dokumentasjonen.

Innlegget ble deretter oppdatert med at det «ikke er noe grunnlag for å hevde at dette produktet er 99,9 prosent sikkert».

Flere bloggere reklamerer for produktet

På tross av denne saken har flere andre bloggere fulgt i Berg Eriksens «fotspor» og reklamert for prevensjonsmetoden, deriblant Hedda Skoug (32) (Fashioncherry) og Anette Marie Antonsen (28).

Sistnevnte skriver også på bloggen sin at «å bruke denne type prevensjon er 99,9 prosent sikkert».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer