Helse & Livsstil

Åh, åh - au!

Det finnes mennesker som forsøker å unngå orgasme - fordi det gir dem hodepine. Er du en av dem? Slik kan du få hjelp.

Åh, åh - au!
Publisert
Sist oppdatert
«Ikke i kveld, kjære - jeg har hodepine» - en klassisk klisjé som de fleste er kjent med. Men hva med «ikke i kveld, kjære - jeg får hodepine av det»? Det er ikke så ofte omtalt, men for en del mennesker kan orgasmen i seg selv føre til sterk hodepine, som kan vare i alt fra noen minutter til flere timer. For de som er hardest rammet, blir konsekvensen ofte at de forsøker å unngå orgasme. For menn som opplever hodepine under sex, kan resultatet bli at de mister ereksjonen på grunn av smerten.

- Orgasmehodepine er en helt godartet og ufarlig form for hodepine som kan opptre under hver orgasme eller sjeldnere, sier doktor Silje Elisabeth Pedersen på lommelegen.no.

Denne formen for hodepine er en variant av migrene. Dersom du allerede lider av migrene, er du mer disponert for å oppleve orgasmehodepine.

- Karakteristisk for denne hodepinen er at den kommer i forbindelse med eller rett etter orgasmen, er svært intens og kraftig, har pulserende karakter, og er oftest lokalisert til begge sider av hodet, sier Pedersen. Denne typen hodepine går som oftest over etter noen minutter, men kan potensielt vare i flere timer.

Slik får du bukt med plagene:
 • Ta migrene-medisin før du har sex
 • Ta smertestillende dersom hodepinen allerede er på plass

 • Det finnes også en ondartet form for orgasmehodepine, som opptrer langt sjeldnere.

  - Ondartet orgasmehodepine (malign orgastisk cafalgi) kan være et resultat av at en medfødt utposing på en blodåre i hjernen plutselig brister under en orgasme og det oppstår kraftig hodepine, sier spesialist i sexologisk rådgivning Margrete Wiede Aasland på nrk.no.

  - Denne hodepinen starter ofte på en side av hodet eller i bakhodet. Den kan vare lenge og eventuelt ledsages av stiv nakke, kvalme og brekninger, svimmelhet, krampe, lysskyhet og nedsatt bevissthet, sier Pedersen. Opplever du en hodepine av denne typen, må du oppsøke lege så fort som mulig for å få diagnose og behandling.


  LES OGSÅ:
 • Hodepine koster samfunnet millioner
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer