Helse & Livsstil

Aldri mer humørsyk

Dårlig vær og dårlig humør i dag? Slik bekjemper du din indre kjerring og blir blid igjen.

Grip dagen! Ikke la det grå humøret ditt farge en herlig vårdag. Foto: All Over PressAll Over Press
Grip dagen! Ikke la det grå humøret ditt farge en herlig vårdag. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Husker du den morgenen skohælen din knakk på vei til et viktig jobbintervju? Eller kvelden da du hadde pyntet deg etter alle kunstens regler og rett før du skulle på tidenes date, så ringte daten – og avlyste? Dårlig humør kan oppstå på grunn av situasjoner vi ikke rår over, men noen dager våkner vi bare opp og kjenner grettenheten i hver nerve i kroppen. Men uansett, så finnes det råd.
 • Les ekspertrådene: Slik finner du hverdagslykken
 • 1 minutt for helsa
 • Lev lenger med sunne råd
 • 10 tips for å unngå kronisk stress
 • 1. Elsk deg selv

  Litt selvdigging er bra for humøret. Lag en liten «Jeg elsker meg»-kollasje og heng den på veggen et lurt sted. Her kan du klistre opp bilder av deg i den nye sommerkjolen, feriebilder som gir deg gode vibber, bilder av ting du er glad i og små dikt eller utklipp fra blader som gjør deg glad.

  2. Sett ting i perspektiv

  Noen ganger kan det være en idé å se de små problemene dine i et heller komisk lys. Dersom du har fått en kvise, ta deg fem minutter og si til deg selv: den blir borte og ting blir som før igjen. Se om du kan gjøre noe ut av de «kvisedagene», for eksempel kan du ta den hjemme spa-behandlingen du aldri får tid til.

  3. Fjerne irritasjonsmomentene

  Du trenger ikke akkurat tillintegjøre irritasjonsmomentene, men hvorfor ikke ta avstand fra dem? Det er noe som heter ute av syne, ute av sinn. Ta deg en tur, oppsøk en park og skru av telefonen. Det er lov til å ta seg en time out: pust, bøy og tøy og prøv å sortere tankene.

  4. Svett ut surheten

  Trening er den beste humørmedisinen. Mens du svetter får du klarnet hodet og fokuset over på noe annet. Du vil dessuten føle deg fantastisk etterpå, fylt av god samvittighet og masse energi. Les hva slags trening som egner seg på tøffe dager her.
 • Yoga er rene lykkepillen
 • 5. Førstehjelpsskrin for dårlig humør

  Det dårlige humøret har det med å slå til som tordenvær, og det er bare du som vet hvor du kan søke ly for det. Lag et lite førstehjelpsskrin som inneholder ting som får deg i bedre humør. Her kan du legge oppi musikk du bare «må» danse til, morsomme filmer og komiske bilder. Les gode ekspertråd for hverdagslykke her.

  5. Syt én gang, men tenk to ganger

  Når noe plager deg hjelper det å få det ut av systemet. Men sett deg som hovedregel at du aldri skal plage venninnen din i hjel med å fortelle det samme om igjen og om igjen.

  6. Kvitt deg med unødvendige ting

  Ekstra eiendeler tynger og stjeler energi. Å rydde i kaoset gir deg kontroll og balanse som igjen fører til lykke.

  7. Gi etter for fristelser

  På tunge dager er det vanskelig å stå i mot fristelser, men i stedet for sjokolade og potetgull – hvorfor ikke unna deg litt ekstra? Spis middagen ute, gå på kino eller unn deg en fotmassasje. Og sist, men ikke minst: husk at kvinner blir gretne når de sover for lite og at morgenretne har minst sex. LES OGSÅ:
 • 7 veier til lykke
 • Lykke er billig
 • Ja, lykke kan kjøpes
 • Spis deg til et vakkert smil
 • Lær deg å le av sjefen
 • Ler du som en apekatt?
 • Lattermaskin avslører daten din
 • Kunsten å irritere sine medmennesker
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer