Hår

Aldri mer luehår!

Du trenger ikke å bli et bustetroll selv om du holder deg varm på ørene i vinter.

BAD HAIR DAY: Luehår er sjelden en drøm. Heldigvis finnes det måter å unngå det på. Foto: Getty Images/iStockphoto
BAD HAIR DAY: Luehår er sjelden en drøm. Heldigvis finnes det måter å unngå det på. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kombinasjonen av kaldt, tørt vær og lekre luer er ikke alltid like heldig for håret. Det kan fort miste glansen, bli tørt og vanskelig å style. Det er mest fristende å gi opp all hårstylingen og bare hive håret i en helt enkel hestehale til det er slutt på snø, slaps og statisk elektrisk hår. Men det trenger faktisk ikke å være så ille. Her er noen tips som gjør det mulig å unngå den forhatte luesveisen.LES OGSÅ: Dette bør du vite om håret ditt

1. Bytt ut lua

Du kan selvfølgelig unngå den flate luesveisen ved å ganske enkelt å droppe lua.En god og stor hette på jakka gjør for eksempel noe av samme nytten. Eller hva med et tubeskjerf, som holder både hals og ører varme? Likevel er det dager som er så kalde at det bare er lue som duger. Prøv da å kombinere vinterens favorittlue med en stram, lav hestehale eller en sexy sideflette. Vil du pynte opp hestehalen litt ekstra, kan du jo prøve deg på hårsløyfa du lager av ditt eget hår (og nei, du må ikke klippe det av deg først). LES OGSÅ: Pimp opp hestehalen

2. Pump opp volumet

Opplever du at håret blir flatt uansett hodeplagg, finnes det flere ting du kan prøve:
 • Volumpulver: Dette påfører du på hårrøttene, helt inntil hodebunnen, og jobber inn i håret. Pudderet gir håret mer motstand og gjør det lettere å manipulere inn ekstra volum.
 • Tørrsjampo: Fungerer på samme måte som volumpulver. Vær obs på at en del av dem etterlater seg litt hvitt pulver. Håret bør børstes eller ristes godt etter påføring, så du unngår å se ut som du har mel i håret.
 • Tupéring: For å gi håret et løft kan du også tupére det innerst ved hodebunnen. Pass på å dra kammen i bare én retning – inn mot hodebunnen – så skader du håret minst mulig. Sørg for at det aller øverste laget ikke tupéres, så det ser glatt og fint ut.
 • Kreppetang: En liten kreppetang kan brukes til å kreppe underhåret helt innerst ved hodebunnen for å få mer volum. Som med tupéring, bør du sørge for at det øverste hårlaget får være glatt og ubehandlet.
 • Hårføner: Bruk en rundbørste til å strekke håret ut fra hodebunnen når du føner det. Pass på at du føner håret lenge nok, så det får satt seg skikkelig. Klem gjerne inn litt saltvannsspray eller hårskum før du begynner føningen.
 • Sovetrikset: Har du langt hår, vask håret om kvelden, føn det tørt og sett det opp i en hestehale. Sover du med håret slik, vil du få mer volum i håret neste morgen. Vil du våkne med myke bølger i håret, setter du det opp i en knute. LES OGSÅ: Aldri mer flatt hår

  3. Sørg for riktig pleie

  Håret har godt av balsam og hårkur, men ikke bruk for mye. Hårkur en gang i uka holder for normalt hår. Etter vask bruk kun balsam i lengdene - ikke i hårrøttene. For mye pleieprodukter kan gjøre at håret blir tungt, fett og alt annet enn voluminøst. LES OGSÅ: Så ofte bør du kure håret

  4. Unngå elektrisk hår

  Et annet kjent problem om vinteren er elektrisk hår. Adam & Eva-frisør Vegar Undrum har tidligere anbefalt følgende:– Statisk elektrisitet skyldes ofte at håret er veldig tørt. Det kan derfor hjelpe med fuktighetsgivende balsamspray eller «leave-in-balsam». Du kan selvfølgelig også bruke hårspray til å legge ned håret.Du kan dessuten gjøre noe med problemet allerede før det skjer.– Det kan ha en forebyggende effekt å kure håret, legger han til. Du kan også prøve følgende, ifølge NRK Puls-lege Ørn Terje Foss på nrk.no:Klær av syntetiske stoffer som gir elektriske plager bør vaskes med skyllemiddel i siste skyllevann. Du kan også ha en liten skvett skyllemiddel i håret når du avslutter dusjen. Les mer på nrk.no.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer