Tørr Hud

Aldri mer tørr hud

Tipsene som gjør at du alltid er klar for shorts og sommertopper.

AV MED KLÆRNE: Pass på huden, og du er alltid shortsklar! Foto: Colourbox
AV MED KLÆRNE: Pass på huden, og du er alltid shortsklar! Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Snart håper vi det er tid for å innvie sommergarderoben for alvor. Vi gleder oss til å begynne å bruke superkorte shorts, sommerkjoler, korte gensere, og singleter så armene kan få farge når vi sitter på kafé.

LES OGSÅ: Tren deg til flotte bein

Men er du klar for å møte verden i lårkort sommerskjørt dersom sommervarmen skulle komme i morgen?

Nei? Det er du ikke alene om, for felles for de fleste av oss er at vi ikke føler at huden er helt klar for eksponering ennå. Etter en lang vinter er den blek og tørr, og da er det ikke så lekkert med bare bein og armer.

Et typisk problem er tørr hud på leggene. Det kan bli såpass at huden ser ut som fiskeskjell. Noen opplever også at armene blir veldig tørre. Særlig albuen kan kjennes som elefanthud.

Heldigvis kan du gjøre noe med det, slik at du ved ethvert tegn på sommervær kan skrelle av deg jeansen og ta på deg shorts i stedet. Dessuten holder huden seg ung lenger om du er flink til å tilføre den fuktighet. Klarer du dette, og samtidig er nøye med solfaktor, gjør du huden din en stor tjeneste du ikke vil angre på i fremtiden.

Her er tipsene:

GLØDENDE HUD: Skrubb bort død hud to ganger i uken. Foto: Colourbox
GLØDENDE HUD: Skrubb bort død hud to ganger i uken. Foto: Colourbox Vis mer

Pass på såpen

Problemet med tørr hud kommer gjerne av at du vasker huden med en såpe som stripper huden for naturlig fuktighet når du dusjer. Du kan med fordel bytte til dusjolje, eller velge en ekstra mild såpe, for eksempel en som er beregnet for babyer. Hvis du barberer leggene gjør dette også at huden fort blir tørr. Husk å bytte barberblad én gang i måneden.

LES OGSÅ: Derfor bør du vaske håret to gangerSkrubb to ganger i uken

Hudcellene fornyer seg hele tiden, og derfor er det viktig at du blir kvitt de døde hudcellene, slik at den nye huden kan komme til sin rett. Bruk skrubbørste eller skrubbhansker i dusjen et par ganger i uken, eller skrubb kroppen med en kroppsskrubb FØR du hopper i dusjen, mens huden ennå er tørr. Konsentrer deg ekstra om tørre områder som albuer og legger, og ikke skrubb bort huden på baken, for du kan ikke skrubbe bort cellulitter

Smør deg med fuktig hud

Når du kommer ut av dusjen, er det første du bør gjøre å smøre deg inn. Ikke tørk deg så nøye med håndkledet, det beste er å smøre inn huden mens den ennå er fuktig. Dermed rekker ikke fuktigheten å fordampe, og du får en ekstra fuktighetsgivende effekt.

Trenger du hjelp med brunfargen? Sjekk hva som er Det perfekte tidspunkt for selvbruning

Mandelolje er billig, og veldig effektivt mot tørrhud. Foto: Per Ervland
Mandelolje er billig, og veldig effektivt mot tørrhud. Foto: Per Ervland Vis mer

Bruk olje

Har du ekstra tørr hud, bør du bruke olje i stedet for bodylotion. Linda Johansen anbefaler mandelolje, men andre naturlige oljer fungerer også. Du får tak i slike oljer på apoteket eller i helsekostbutikken. Uansett er det supert å bytte ut bodylotionen med olje i hvert fall et par ganger i uken. Unngå å smøre deg på områder der du har uren hud, bare.

Få has på harde hæler

Er føttene dine også tørre? Har du problemer med sprukken hud på hælene? Ofte går føttene våre for lut og kaldt vann, og det er sjelden vi gidder å smøre dem. Det burde du imidlertid gjøre om du har problemer med tørre føtter. Det beste er å vaske føttene med en vaskeklut og varmt vann om kvelden, smøre dem inn med en olje, og ta på et par bomullssokker som du sover i natten gjennom. Da får oljen tid til å jobbe og trekke skikkelig inn i huden, og du våkner opp med merkbart mykere føtter. Du finner forresten oppskriften på sandalklare føtter her.

Husk hendene

Hendene dine blir utsatt for såpevask flere ganger daglig, og det er ikke bra. Du har sikkert merket hvor sterk håndsåpen på offentlige toaletter er. Derfor er det viktig at du har en håndkrem i veska til enhver tid, og at du smører deg hver gang du har vasket hendene i såpe. Er hendene veldig tørre, kan du kjøpe tynne bomullshansker på apoteket, og gjøre som med føttene; smøre dem inn med olje om kvelden, ta på deg hanskene, og la oljen mykgjøre huden i løpet av natten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer