Søvn

Aldri mer uopplagt

Du må bare følge rådet til Hollywood-stjernen.

Catherine Zeta-Jones sverger til hele 9 timer med søvn hver natt. Foto: All Over Press
Catherine Zeta-Jones sverger til hele 9 timer med søvn hver natt. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Føler du deg litt daff? Slapp i kroppen? Klarer du ikke å slutte å gjespe? Da er det på tide du lærer deg det Hollywood-stjernene og fotomodellene har vært klar over i årevis, nemlig betydningen av en god natts søvn.
 • Ta testen: Er du en slappfisk?
 • 22 tips som får deg til å våkne
 • 50 energiske tips
 • Til tross for iherdig forskning vet vi ikke hvor mye søvn hver enkelt trenger. Noen holder på åtte timers-regelen, mens andre hevder at det varierer fra tre til tolv timer. Vakre Catherine Zeta Jones sverger til hele 9 timer med søvn hver dag. Hun har sagt at ingenting er bedre enn søvn når det kommer til kroppens evne til å helbrede seg selv. Det er altså vanskelig å si hvor mye søvn du trenger, men ifølge National Sleep Foundation kan disse rådene hjelpe.Finn din søvnrytme:

  1. Klassisk metode

  1. Avstå fra alkohol, koffein, sigaretter og medisiner som kan innvirke på skjønnhetssøvnen din.2. Finn et fast tidspunkt å stå opp på hver morgen. Still vekkerklokken på noen minutterfør du må opp slik at du får tid til å våkne skikkelig.3. Legg deg når du kjenner at trøttheten kommer. Sovner du ikke med en gang, stå opp og les i en bok til du blir trøtt igjen. 4. Unngå høneblundene. Med mindre du er den typen som kan duppe av i ti minutter for å så å være opplagt igjen, legg deg når du føler deg trøtt. Ja, selv om det er tidlig på kvelden. 5. Gjør dette i to uker. Etter et par ukers tid får kroppen din nemlig en egen rytme og begynner å skjønne når den skal våkne om morgenen. Våkner du for eksempel i syvtiden vil også kroppen din begynne å føle seg trøtt ved midnatt dersom den trenger rundt syv timers søvn hver natt.
 • Slik får du tilbake energien
 • 8 knep som gir deg energikick
 • 5 kjappe energi-triks
 • 2. Alternativ metode

  1. Avstå fra alkohol, koffein, sigaretter og medisiner som kan innvirke på skjønnhetssøvnen din.2. Finn en passende leggetid som gir deg syv til ni timers nattesøvn før du må stå opp. Begynn på en søndag dersom du jobber mandag til fredag. 3. Fortsett å legge deg på det samme tidspunktet slik at du hver natt får mellom syv og ni timer på øyet. 4. Neste søndag, dropp vekkerklokken og sov til du våkner av deg selv. Dette for å finne ut om du har fått nok søvn gjennom den foregående arbeidsuken. 5. Juster så søvnrutinen etter dette og repeter i en uke eller to, for eksempel med en time ekstra på øyet hver natt. LES OGSÅ:
 • Salig søvn
 • Gode råd for trøtte tryner
 • 10 kjerringråd mot søvnløshet
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer