Alkohol

Alkohol gjør deg dum dagen derpå

Bakrusen svekker faktisk funksjonene til hjernen.

ALKOHOL: Ny forskning viser at bakrus kan påvirke hjernen din negativt.  Foto:  Fotolia
ALKOHOL: Ny forskning viser at bakrus kan påvirke hjernen din negativt. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi har alle hørt den samme gamle leksa om at det å drikke kan gjøre oss dumme og at alkohol kan drepe hjernecellene våre.

Vel, det viser seg at det er sant. Alkohol gjør oss faktisk dummere.

LES OGSÅ: Dropp den siste pilsen i kveld

HUKOMMELSEN: Svimmelhet og kvalme er ikke de eneste konsekvensene av en tur på byen. Det svekker også hukommelsen din.  Foto: Getty Images/Wavebreak Media
HUKOMMELSEN: Svimmelhet og kvalme er ikke de eneste konsekvensene av en tur på byen. Det svekker også hukommelsen din. Foto: Getty Images/Wavebreak Media Vis mer

Svekker hjernen

Ifølge The Telegraph viser en ny forskning at bakrusen dagen derpå påvirker hjernen negativt.

Psykologer som har studert bakrus som følge av alkohol, altså - de symptomene som henger igjen etter at alkoholen har forsvunnet fra blodet, har funnet ut at det svekker hjernens funksjon.

Funnet tyder på at påvirkningen du får av en vill natt på byen med mye alkohol kan vare mye lengre enn tiden det tar å bli edru igjen.

Forskningen viser nemlig at bakrusen ikke bare gjør deg svimmel, kvalm og engstelig. Den gjør også at hjernen din vil fungere dårligere enn normalt.

LES OGSÅ: Glemmer du ofte navn?

(Saken fortsetter under bildet)


Påvirker hukommelsen

Foreløpige funn viser at det å være bakfull påvirker det «arbeidende minnet» ditt. Bakrusen forstyrrer evnen din til å holde på informasjon og manipulerer den.

Det kan gjøre at de letteste ting, som for eksempel å regne et svært enkelt regnestykke, blir vanskelig å utføre.

Dr. Loren Owen, leder av forskningen, har fortalt at følgene av bakrusen ikke bare er fysiologiske, men de påvirker også den kognitive funksjonen og humør, i tillegg til at det kan føre til en rekke uønskede livskonsekvenser.

– Dette er bare foreløpig resultater, men så langt har vi sett at det oppgaver som er avhengig av det «arbeidende minnet» for å bli utført, som blir mest svekket av bakrusen. Så langt har vi funnet ut at det er en stor forskjell her når man er edru, sammenlignet med når man har drukket.

LES OGSÅ: Alkohol kan gi deg flere rynker

Tregere reaksjonstid

Ifølge Owen viser også resultatene av studien at ytelsesevnen til hjernen synker med fem til ti prosent, og at sjansen for å gjøre noe feil øker med hele 30 prosent når man er bakfull.

Reaksjonstiden til personer som er bakfulle viser seg også å være betydelig redusert. Resultatene viste at representanter i 20-årene fikk en reaksjonstid tilsvarende en person i 40-årene.

Så dette er kanskje noe du kan ta i betraktning dersom du skal ut i helgen.

LES OGSÅ: - Dropp alkohol etter trening

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer