<strong>SEX:</strong> Mange tror at alle andre har mer sex enn dem, men dette stemmer ikke. Faktisk har de fleste et sexliv som er midt på treet.  Foto: All Over Press
SEX: Mange tror at alle andre har mer sex enn dem, men dette stemmer ikke. Faktisk har de fleste et sexliv som er midt på treet. Foto: All Over Press Vis mer

Sex

Alle andre har ikke bedre sex enn deg

– Slutt å sammenligne sexlivet ditt med andres, sier ekspertene.

Publisert
Sist oppdatert
Det er svært vanlig å tro at absolutt alle andre har fantastisk sex opptil flere ganger i uken, mens en selv har lite å skryte av når det gjelder det som foregår på soverommet.

Heldigvis er dette tidenes feiltagelse, og ifølge det danske nettstedet Q.dk er sjansen stor for at sexlivet ditt er langt mer spennende enn du frykter.

Sexolog Maj Wismann skriver at hun opplever at flere og flere bekymrer seg for at alle andre har mer og bedre sex enn dem selv.

– Sannsynligheten for at dette stemmer er trolig svært lav, spesielt med tanke på at manglende sexlyst er det største seksuelle problemet her i Danmark.

– Og om du skulle kjenne noen som har mer sex enn deg og partneren din, trenger likevel ikke dette si noe om deg. Det viktigste er at du er fornøyd med sexlivet ditt, skriver hun.

LES OGSÅ: – Sexen er ikke spesielt bra

<strong>IKKE FOKUSER PÅ ANDRE:</strong> Ikke bry dere om hvor ofte andre har sex. Dette er deres forhold, så gjør det som passer dere best.  Foto: drubig-photo - Fotolia
IKKE FOKUSER PÅ ANDRE: Ikke bry dere om hvor ofte andre har sex. Dette er deres forhold, så gjør det som passer dere best. Foto: drubig-photo - Fotolia Vis mer

De fleste har et ordinært sexliv

Ifølge Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, er det mange som sammenligner sexlivet sitt med andres og føler seg rett og slett ikke bra nok.

– Mange føler seg ikke bra nok, og tenker at alle andre har et mye bedre og variert sexliv enn dem selv. Heldigvis kan man trøste seg med det at vi mennesker er ganske like.

– De fleste av oss har et ganske ordinært sexliv, som på lik linje med samlivet må jobbes med, og man opplever mindre sex i perioder.

Tørken trenger ifølge Ebbestad ikke bety at det ikke er noen gnist der lenger, men at dere må være ærlige med hverandre og kommunisere hva dere føler.

– Ved problemer i sexlivet bør dere først forsøke å finne ut om det er andre faktorer som kan spille inn. Stress, sykdom, depresjon eller medikamenter kan påvirke både lyst og evne. Om disse faktorene kan utelukkes er det opp til hvert enkelt par å definere sitt forhold. Om dere da opplever at sexlivet har dabbet litt av bør dere sette dere ned og snakke om det, og kanskje finne ut hva som må til for hver av dere til å få gnisten tilbake i forholdet.

– Til syvende og sist: ikke føl dere stresset over hva andre forteller at de gjør, dette er deres forhold og dere må gjøre det som passer akkurat dere best.

LES OGSÅ: Denne kan «trene» deg til bedre sex

Mange overdriver voldsomt

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, forteller til KK.no at denne innbilningen om at alle andre har et bedre sexliv enn én selv kan skyldes den såkalte «Facebook-effekten».


– Jeg tror dette har litt med «Facebook-effekten» å gjøre; folk forteller stort sett kun om det som er fantastisk, og om det er noe dumt som har skjedd legger de en humoristisk vri på det. Det som er sånn midt på treet hører vi derimot svært lite om. Og det fantastiske overdrives gjerne ganske voldsomt.


Og slik mener han det også er med sex.

– For de fleste er sex sånn midt på treet eller litt over, så det er nok mange som går rundt og tenker: «Er dette alt? Er det sånn det skal være?». Når man da hører om andre som har det helt fantastisk, og man ser sex på film som også er helt super, er det nok lett å tro at det normale er noe helt annet enn det man selv har, forklarer han.

LES OGSÅ: Lyver du på deg færre sexpartnere?

<strong>EKSPERTEN:</strong> Peder Kjøs, spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv. Foto: Astrid Waller
EKSPERTEN: Peder Kjøs, spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv. Foto: Astrid Waller Vis mer

Ikke fokuser på andre


Videre forteller Kjøs at det å sammenligne sexlivet sitt med andres kan gjøre at du blir skuffet og misfornøyd med noe som egentlig er helt greit og normalt.

– Mange har forventninger som ikke er så realistiske, og skylder kanskje på partneren sin eller seg selv for at det er «for dårlig».

– Det er nok veldig vanlig å forvente for mye og tro at ting skal være bedre enn de er - det tror jeg gjelder helt generelt. Vi har altfor stor tro på at ting skal kunne være ideelt og at vi skal kunne ha det helt topp, mye fordi det er sånn det vi ønsker oss framstilles rundt omkring.

Om du likevel ønsker å diskutere sexlivet med noen andre enn partneren din, mener Kjøs du bør snakke med noen som er ærlige.

– Det kan være bra å sammenligne og snakke om det med andre, men det blir jo bare verre om den du snakker med ikke snakker sant. Snakk med noen som er ærlige og åpne, ikke noen som framstiller ting helt urealistisk.

<strong>EKSPERTEN:</strong> Maria K. Ebbestad, nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet.  Foto: Privat
EKSPERTEN: Maria K. Ebbestad, nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet. Foto: Privat Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer