Problemer I Forholdet

- Alle har godt av å gå til parterapi

Kan være lurt, selv om dere ikke har problemer, mener ekspert.

PARTERAPI: Visste du at dere ikke trenger å ha problemer for å oppsøke parterapi?  Foto: (c) Wavebreak Media LTD/Wavebreak Media Ltd./Corbis/All Over Press
PARTERAPI: Visste du at dere ikke trenger å ha problemer for å oppsøke parterapi? Foto: (c) Wavebreak Media LTD/Wavebreak Media Ltd./Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Har du og partneren din vært sammen en stund og føler at det ikke kunne gått bedre  med forholdet deres? Da har helt sikkert ikke tanken på å oppsøke en parterapeut streifet dere.

For det er vel bare par med problemer som trenger parterapi?

Nei, dette stemmer faktisk ikke. Ifølge eksperten er det faktisk ikke så dumt å snakke med noen profesjonelle – selv om dere ikke har problemer i samlivet.

LES OGSÅ: Ikke tid eller energi til sex?

Mange forbinder det med noe negativt

- Det er en myte at parterapi kun er til for par som har samlivsproblemer eller som holder på å gå fra hverandre. Alle par, uansett status, gjør lurt i å snakke med en parterapeut, sier Catrin Eide, som er psykolog og parterapeut, samt en av ekspertene i det aktuelle TV-programmet «Gift ved første blikk», til KK.no: 

- Jeg tror mange forbinder parterapi med noe negativt og skummelt, da vi her i Norge har denne obligatoriske meglingen når par går fra hverandre. I tillegg har det å gå til en parterapeut, i likhet med det å gå til psykolog, lenge vært stigmatisert – det var helst noe man gjorde i all hemmelighet, forklarer hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer