Problemer I Forholdet

- Alle har godt av å gå til parterapi

Kan være lurt, selv om dere ikke har problemer, mener ekspert.

PARTERAPI: Visste du at dere ikke trenger å ha problemer for å oppsøke parterapi?  Foto: (c) Wavebreak Media LTD/Wavebreak Media Ltd./Corbis/All Over Press
PARTERAPI: Visste du at dere ikke trenger å ha problemer for å oppsøke parterapi? Foto: (c) Wavebreak Media LTD/Wavebreak Media Ltd./Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Har du og partneren din vært sammen en stund og føler at det ikke kunne gått bedre  med forholdet deres? Da har helt sikkert ikke tanken på å oppsøke en parterapeut streifet dere.

For det er vel bare par med problemer som trenger parterapi?

Nei, dette stemmer faktisk ikke. Ifølge eksperten er det faktisk ikke så dumt å snakke med noen profesjonelle – selv om dere ikke har problemer i samlivet.

LES OGSÅ: Ikke tid eller energi til sex?

Mange forbinder det med noe negativt

- Det er en myte at parterapi kun er til for par som har samlivsproblemer eller som holder på å gå fra hverandre. Alle par, uansett status, gjør lurt i å snakke med en parterapeut, sier Catrin Eide, som er psykolog og parterapeut, samt en av ekspertene i det aktuelle TV-programmet «Gift ved første blikk», til KK.no: 

- Jeg tror mange forbinder parterapi med noe negativt og skummelt, da vi her i Norge har denne obligatoriske meglingen når par går fra hverandre. I tillegg har det å gå til en parterapeut, i likhet med det å gå til psykolog, lenge vært stigmatisert – det var helst noe man gjorde i all hemmelighet, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.