KK.NO: Du har antagelig fått med deg at det er bra å velge grovere ris, grovt brød og fullkornspasta når du er i butikken?
Begge deler inneholder mer kostfiber (som er fellesbetegnelsen på fiberet vi finner i mat) enn de vanlige typene, men hva er egentlig fiber og hvorfor er det så bra for oss?
Jo, fiber er en type karbohydrater som ikke blir fordøyd i tynntarmen. De bidrar ikke med særlig energi, og faktisk er det slik at de kan være med på å hjelpe deg ned i vekt.
- Fiber i maten gjør at man får god metthetsfølelse og føler seg mett lengre, forteller autorisert klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Fimreite til KK.no.
I tillegg kommer en rekke andre helsegevinster - det kan forebygge kreft i tarmen, hjerte- og karsykdommer og redusere risiko for livsstilsdiabetes (diabetes type 2).
LES OGSÅ: Dette krymper magen
Forskjellen mellom oppløselig og uoppløserlig fiber
Det finnes to hovedtyper fiber - oppløselige og uoppløselige.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger