HEMMELIG VÅPEN: En teipbit gjør det enklere å få kantene både rette og jevne. Perfekt for litt mer dramatisk øyesminke.  Foto: Aina Kristiansen
HEMMELIG VÅPEN: En teipbit gjør det enklere å få kantene både rette og jevne. Perfekt for litt mer dramatisk øyesminke. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Sminketips

Alt du trenger er en bit teip

Slik legger du en perfekt kant på øyeskyggen hver gang.

Det aller viktigste når du skal sote øyesminken, er å duse kantene godt. Slik får du myke overganger – ikke harde kanter.

Av og til er det dog ønskelig med litt skarpere kanter på sminken. Skal du for eksempel gå for en katteøyelook med eller uten vinget eyeliner, vil du kanskje ha en litt hardere overgang.

STEG FOR STEG: Fest teipen slik at den lager en linje fra ytre øyekrok til ytterst og nederst på øyebrynet ditt. Legg øyeskyggen, fjern teipen, dus kantene og påfør eventuell eyeliner. Voilá - drama! Foto: Aina Kristiansen
STEG FOR STEG: Fest teipen slik at den lager en linje fra ytre øyekrok til ytterst og nederst på øyebrynet ditt. Legg øyeskyggen, fjern teipen, dus kantene og påfør eventuell eyeliner. Voilá - drama! Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Alternativ til Q-tips og sminkefjerner

Selvsagt kan du sote og sminke øynene og så pynte kanten med en Q-tips og litt sminkefjerner. Problemet da er det kan være vanskelig å få vinkelen lik på begge øyne. Så fjerner du litt for mye på den ene siden, prøver du å jevne ut kantene – og vips, er sminken ødelagt.

Heldigvis finnes det en enkel måte å sikre deg både en definert kant og lik vinkel.

Alt du trenger er teip.

LES OGSÅ: Bruk teip til å fjerne øyeskygge

(Saken fortsetter under bildet.)

Slik gjør du det

1. Start med å ta en bit teip og feste den på hånda di. Ved å gjøre dette først, fjerner du litt av limet og unngår derfor at teipen fester seg for godt på den ømfintlige huden rundt øynene.

2. Fest teipbiten slik at den går fra ytre øyekrok og mot der brynet ditt ender. Sørg for at vinkelen er slik du ønsker at sluttresultatet skal være, og pass på at den blir lik på begge øynene. Det er best om du lar teipbiten gå litt nedover kinnet, forbi ytre øyekrok – ikke ha enden akkurat i øyekroken.

3. Smink øynene ferdig, og pass på at du tar fargene helt inntil teipen. Gå heller litt over kanten og opp på teipen enn å stoppe for tidlig.

4. Ta teipen forsiktig av og dus kantene forsiktig for å gjøre dem litt mykere. Da blir sluttresultatet penest.

5. Hvis du ønsker en vinget eyeliner i tillegg til øyeskyggen, følger du bare vinkelen på øyeskyggekanten når du legger lineren.

Denne artikkelen har tidligere vært publisert på KK.no, men har blitt funnet frem for å glede nye lesere.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: