Drikke

Alt du trenger til hagefesten

Ble du ikke invitert til forlags-hagefesten i år heller? Pytt - lag din egen i stedet.

Alt du trenger til hagefesten
Publisert
Sist oppdatert
Hagefester er deilig uformelle og innbyr til latter og hygge i skyggen av en god sommerdag. Dekk med farger, pynt med friske blomster, fyr opp grillen og servér noen deilige drinker, og du er nesten garantert suksess.

Maten
Vil du være ekstravagant, kan du for eksempel prøve deg på grillet Kvitesøyhummer. Sverger du heller til kjøtt på grillen, kan du prøve lammekebab med tzatziki. Grillet tunfisk er også nydelig. Tenker du sunt i sommer, har KKs kostholdsekspert Jeanette Roede gode grilltips å komme med. Servér en stor, grønn salat ved siden av grillmaten, full av sesongens grønnsaker.


Drikke
Bowle er supergodt i sommervarmen og kan lages med eller uten alkohol. Dessuten ser det vakkert ut, og lesker bedre enn for eksempel bare vin. Prøv gjerne denne enkle oppskriften:

1 liter eplemost eller eplejuice
1,5 liter vann med kullsyre
1 liter hvitvin (kan sløyfes)
saft av 4-5 lime
frukt i småbiter, f.eks. jordbær, epler og stjernefrukt (banan kan brukes, men skivene kan bli brune, og det ser ikke så lekkert ut)
isbiter

Bland alt sammen i en stor bolle, hell i boblevannet til slutt. Serveres straks - la gjestene forsyne seg med en øse.


Vil du servere drinker, kan du gå for tradisjonelle jordbær og champagne, eller en deilig rosa Mambo Mambo. I sommervarmen er også frozen strawberry daiquiri en nydelig klassiker. Det lager du slik:

4 cl hvit rom
1,5 cl ferskpresset limejuice
0,75 cl sukkerlake
2 cl jordbærlikør
5 jordbær
knust is

Bland alle ingrediensene i en blender og kjør det til en jevn blanding. I stedet for is og ferske jordbær kan du bruke frosne jordbær. Serveres med et mynteblad som pynt.

Grillmat er enkelt og godt, og du kan gjerne la gjestene lage sin egen mat. IKEA PS Betsö grill, kr 298 Foto: Leverandørene og Image Source
Grillmat er enkelt og godt, og du kan gjerne la gjestene lage sin egen mat. IKEA PS Betsö grill, kr 298 Foto: Leverandørene og Image Source Vis mer
Deco asjetter i sommerlige pastellfarger pynter opp et sommerlig bord - kr 34,90/stk, fra Skeidar.
Deco asjetter i sommerlige pastellfarger pynter opp et sommerlig bord - kr 34,90/stk, fra Skeidar. Vis mer
Luminarc Stripes glass fra Clas Ohlson koster kr 29 for tre stykk - fargerikt og sommerlig, og så billig at du ikke trenger å være redd for at de skal bli knust.
Luminarc Stripes glass fra Clas Ohlson koster kr 29 for tre stykk - fargerikt og sommerlig, og så billig at du ikke trenger å være redd for at de skal bli knust. Vis mer
Dekk til bordet - plast er mest praktisk. Dot plastduker i flere farger og utførelser fra KID Interiør, kr 79,90
Dekk til bordet - plast er mest praktisk. Dot plastduker i flere farger og utførelser fra KID Interiør, kr 79,90 Vis mer
Vil du prøve deg som bartender? Soda shakersett i fem deler fra IKEA, kr 39.
Vil du prøve deg som bartender? Soda shakersett i fem deler fra IKEA, kr 39. Vis mer
Trend klappstoler kommer fra Bohus og fås i rosa, grønt, gult, oransje og blått - kr 149.
Trend klappstoler kommer fra Bohus og fås i rosa, grønt, gult, oransje og blått - kr 149. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer