Maten
Vil du være ekstravagant, kan du for eksempel prøve deg på grillet Kvitesøyhummer. Sverger du heller til kjøtt på grillen, kan du prøve lammekebab med tzatziki. Grillet tunfisk er også nydelig. Tenker du sunt i sommer, har KKs kostholdsekspert Jeanette Roede gode grilltips å komme med. Servér en stor, grønn salat ved siden av grillmaten, full av sesongens grønnsaker.
Drikke
Bowle er supergodt i sommervarmen og kan lages med eller uten alkohol. Dessuten ser det vakkert ut, og lesker bedre enn for eksempel bare vin. Prøv gjerne denne enkle oppskriften:
1 liter eplemost eller eplejuice
1,5 liter vann med kullsyre
1 liter hvitvin (kan sløyfes)
saft av 4-5 lime
frukt i småbiter, f.eks. jordbær, epler og stjernefrukt (banan kan brukes, men skivene kan bli brune, og det ser ikke så lekkert ut)
isbiter
Bland alt sammen i en stor bolle, hell i boblevannet til slutt. Serveres straks - la gjestene forsyne seg med en øse.
Vil du servere drinker, kan du gå for tradisjonelle jordbær og champagne, eller en deilig rosa Mambo Mambo. I sommervarmen er også frozen strawberry daiquiri en nydelig klassiker. Det lager du slik:
4 cl hvit rom
1,5 cl ferskpresset limejuice
0,75 cl sukkerlake
2 cl jordbærlikør
5 jordbær
knust is
Bland alle ingrediensene i en blender og kjør det til en jevn blanding. I stedet for is og ferske jordbær kan du bruke frosne jordbær. Serveres med et mynteblad som pynt.





