Trening

Ammetid

Amming er ingen garanti for å miste graviditetskiloene. Slik bør du spise og trene i ammeperioden - til beste for både deg selv og barnet.

Ammetid
Publisert
Sist oppdatert
Mange mødre opplever at kiloene fra svangerskapet forsvinner fort når de ammer, men det er ikke slik for alle. Vekttap i ammeperioden bør heller ikke være noe frikort for inntak av usunn mat - i stedet er det viktig at du spiser sunt, både for din og barnets skyld.- Du bør ikke ta av deg for mye og for fort mens du ammer, sier Kks kostholdsekspert Jeanette Roede i nettmøte med kk.nos lesere. Det krever energi å amme, men du bør være påpasselig med at energien kommer i riktige mengder og fra de riktige kildene.- Husk: du spiser ikke for to. Du spiser for deg, og litt ekstra på grunn av ammingen, men det utgjør ikke så mye i mengde. Kutt ned på eller kutt ut snop og snacks, i hvertfall i hverdagene. Det har hverken du eller babyen godt av, sier Jeanette.
 • Hos Mattilsynet kan du lese mer om hva du bør unngå å spise når du ammer
 • - Spis sunt, variert, godt og ofte, gå masse tur og eventuelt begynn å trene. Det kan være godt å gå på et treningssenter hvor de har barnepass, så får du litt tid til deg selv, mener Jeanette.KKs treningsekspert, Jill Jahrmann, gir følgende råd til deg som vil trene etter fødselen:- Det finnes få fasitsvar, men veldig mange meninger om akkurat det å komme seg i gang med trening etter svangerskap og fødsel. Den generelle anbefalingen sier 6 uker etter fødsel, siden man regner renselsen etter fødsel (den perioden kroppen «rydder opp innvendig») for å være ferdig på denne tiden. I tillegg har bekkenet da fått litt tid til å stabiliseres selv om full stabilisering av bekkenet gjerne tar 6 måneder, sier Jill. Ønsker du å slanke deg, bør det vente til barnet er delvis over på andre næringsformer enn brystmelk.- Når babyen har sluttet å fullamme kan du ta litt mer fatt i vekten om du vil det, råder Jeanette.LES OGSÅ:
 • Grønne gleder for gravide
 • Trening etter keisersnitt
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer