Helse & Livsstil

Amming beskytter ikke mot fedme

Knuser myten om at barn som mates med flaske lettere blir overvektige.

Amming beskytter ikke mot fedme
Publisert
Sist oppdatert
En britisk studie fra 1999 viste at barn som ble matet med flaske har fem ganger så stor risiko for å utvikle fedme som barn som ble ammet av mor i minst ett år. Nå viser amerikansk forskning at dette kanskje ikke stemmer likevel, skriver BBC.

I den nye studien, publisert i The American Journal of Clinical Nutrition, fulgte forskerne 313 barn fra de var 3 til de fylte 5 år, og konklusjonen var at de med hensyn til fedme ikke fant noen forskjeller mellom barn som hadde blitt ammet og barn som hadde fått flaske. Fordi mange studier på dette feltet har hatt ulike resultater, bestemte forskerne seg denne gangen for å måle kroppsfettet hos barna på en ny måte. Tidligere studier har gjerne brukt BMI som mål. Denne gangen ble det i stedet brukt en røntgenmaskin utviklet spesielt for formålet. I tillegg ble resultatene av målingene justert for andre faktorer som kan ha påvirkning på utviklingen av fedme, slik som røyking under svangerskapet.

Resultatet var klart: «Uansett hvor lenge barna har blitt ammet, hadde ikke de ammede barna betydelig mindre kroppsfett enn barna som hadde blitt matet med flaske». Forskerne konkluderer derfor med at leger bør være varsomme med å fremme beskyttelse mot fedme som et argument for å amme.

Det er likevel viktig å merke seg at amming gir barnet andre helsemessige fordeler. Mer informasjon om amming finner du hos Ammehjelpen.

Amming beskytter ikke mot fedme
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer