Filmskurk

Amy Dunne er den verste kvinnelige skurken noensinne

Selv en tidligere FBI-agent lot seg sjokkere av «Gone Girl»-rollefiguren.

GONE GIRL: Rosamund Pike spiller psykopaten, Amy Dunne, i filmen "Gone Girl".  Foto: insight media/All Over Press
GONE GIRL: Rosamund Pike spiller psykopaten, Amy Dunne, i filmen "Gone Girl". Foto: insight media/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det finnes mange fæle skurker på film, og noen av dem er absolutt verre enn andre.

Lord Voldemort, Darth Vader, Cruella de Vil, Hannibal Lecter, The Joker - listen er lang, men hvem er egentlig den aller verste?

Ifølge en tidligere FBI agent går rollefiguren Amy Dunne fra boken/filmen «Gone Girl» (skrevet av Gillian Flynn) soleklart av med seieren - hvert fall innen kategorien «kvinnelige film/tv-skurker», skriver nettstedet Thescene.com.

LES OGSÅ: 5 filmer du må skynde deg å se

Iscenesetter sin egen forsvinning

Kort fortalt handler «Gone Girl» om det skrantende ekteskapet mellom Nick og Amy Dunne. På parets femte bryllupsdag forsvinner Amy sporløst fra hjemmet deres, og en storstilt leteaksjon begynner under stor mediedekning, med Nick som aktiv deltager.

Etter hvert dukker det opp tegn på at noe skurrer, og flere, inkludert etterforskerne, begynner å mistenke Nick selv for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

Halvveis ut i historien viser det seg imidlertid at Nick er uskyldig, og at det er Amy selv som har iscenesatt den blodige forsvinning.

Videre får vi i en rekke tilbakeblikk se hvordan Amy går fra å være den perfekte kone, til en kaldblodig psykopat som planlegger sitt eget drap, lyver og dreper - alt i håp om å få ektemannen fengslet.

GONE GIRL: Ut i historien viser det seg at Amy har iscenesatt sin egen forsvinning i håp om å få fengslet ektemannen Nick.  Foto: Supplied by LMK/All Over Press
GONE GIRL: Ut i historien viser det seg at Amy har iscenesatt sin egen forsvinning i håp om å få fengslet ektemannen Nick. Foto: Supplied by LMK/All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: 10 bøker alle fashionistaer bør lese

En kald utspekulert psykopat

I en spesialepisode av serien «Vanity Fair Confidential», som blant annet tar for seg kriminalsaker, har tidligere FBI-agent Candice Delong tatt for seg Amy Dunnes mange forbrytelser.

Hun mener rollefiguren, som spilles av Rosamund Pike i filmen, er en av filmhistoriens mest urovekkende kvinnelige skurkene, og beskriver henne som en de kaldeste mest utspekulerte psykopatene hun noen gang har sett.

Etter å ha gått nøye gjennom Amys mange forbrytelser, mener Delong at det hele kan være et resultat av Münchausens syndrom - en type sykdomsatferd kjennetegnet ved at en person om og om igjen kontakter helsevesenet med klager over fysiske eller psykiske symptomer.

Se hvordan Delong tar for seg rollefiguren Amy Dunne i filmen her: 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer