Helse & Livsstil

Angrepillen på Rimi?

I framtiden kan du skaffe deg nødprevensjon i butikkhyllene, hvis Legemiddelverket får det som det vil.

Publisert
Sist oppdatert
Angrepillen kan havne i butikkhyllene hos Rimi og Kiwi.

– Vi mener dette kan være et skritt for å hindre uønsket svangerskap og redusere antall aborter, sier avdelingslege Steinar Madsen i Statens legemiddelverk til Dagbladet.

Legemiddelverket sender nå ut et forslag om salg av nødprevensjon utenom apotek på høring.

 • 2 av 3 dropper kondom

 • – Vi vil at tilgangen til nødprevensjon skal være lik overalt i Norge. Det er svært viktig at pillen tas innen tolv timer. Mange steder er apotekene stengt på kveldene, om natten og i helgene. Det kan bli for lenge å vente til apoteket åpner igjen, sier Madsen.

  I forslaget påpeker Legemiddelverket at det også kan være betenkeligheter med å selge angrepillen utenom apotek. Ulempen kan være manglende tilgang til faglig veiledning, men Madsen viser til at pakningsvedlegget er spesielt utformet med tanke på lettfattelig informasjon. Samtidig er det viktig at angrepillen ikke vil bli en erstatning for bruk av vanlig prevensjon, sier Madsen.

 • Problemfri prevensjon?

 • Salget av angrepillen har økt med 6 prosent på ett år, og det er innrapportert kun seks meldinger om bivirkninger siden 2003. Det er derfor trygt å selge pillen utenom apotek, mener Madsen.
  Forslaget har høringsfrist til 30. september.

  Foto: All Over PressAll Over Press
  Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer