Helse & Livsstil

Angreps-kondom på vei

Et flytende kondom for kvinner angriper sæden.

Angreps-kondom på vei
Publisert
Sist oppdatert
Forskere ved Universitetet i Utah i USA har utviklet et flytende kondom, som skal beskytte kvinner mot hiv-smitte og andre seksuelt overførbare sykdommer.

Kvinner kan føre en væske inn i vagina. Væsken blir til gelé ved hjelp av kroppsvarmen, og danner et beskyttende lag inne i skjeden. Dersom geléen kommer i kontakt med sæd, vil den igjen bli flytende, og utløse stoffer som bekjemper hiv-smitte.

- Vår hensikt er å beskytte kvinner og deres ufødte og ammende barn mot hiv, sier bioingeniør Patrick Kiser i en pressemelding.

Han tror det flytende kondomet vil bli spesielt nyttig i land der vanlige kondomer er tabu, vanskelig tilgjengelige eller der menn nekter å bruke dem.

Kondomet er ennå ikke ferdig utviklet. Fortsatt fungerer det bare i noen få timer, slik at det må settes inn én time før man har sex. Kiser mener dette er tungvindt.

Det jobbes derfor med en versjon av kondomet som kan fungere over lengre tid, for eksempel en måned i strekk. Forskerne regner med det vil ta ti år før preventivet er ute på markedet.

LES OGSÅ:
 • Trionetta forsvinner
 • P-pille for menn på vei
 • Den store kondomtesten
 • Kvinneviagra på vei
 • Nam, nam, p-piller • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer