Menn

Angrer du?

Vil du gjerne ta bort det kinesiske tegnet du fikk tatovert i korsryggen for tolv år siden? Da er dette en god nyhet.

Foto: Blend / Image Source
Foto: Blend / Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Å tatovere en grønn drage, et blødende peace-symbol eller det kinesiske tegnet for sau kunne virke som en flott idé der og da. Men mange angrer i ettertid på tatoveringer de har anskaffet seg. Desverre hjelper ikke angring mot tatoveringer, de sitter like fast fortsatt.

Bruk av laser

Til nå har laserkirurgi vært den eneste brukbare måten å fjerne tatoveringer på. Men det er dyrt, tidkrevende og skal være mer smertefullt enn å bli tatovert. Behandlingen kan også gi arrdannelser. Daglig får Rikshospitalet henvendelser fra kvinner og menn som angrer på tatoveringene sine. Særlig etter sommeren er det økt pågang. De fleste blir sendt videre til en av de mange private, kosmetiske klinikkene. Prisen kan da fort komme opp i over 10 000 kroner.

- Litt ukomfortabelt

Nå kan de fjernes på en mer effektiv og mindre smertefull måte enn tidligere. Kosmetiske kirurger har nemlig utviklet et krem som skal fjerne tatoveringer på en lettere måte, skriver Daily Mail. - Behandlingen med krem er litt ukomfortabel, men ikke smertefull. Denne måten å fjerne tatoveringer på tar i bruk kroppens naturlige prosesser, sier Stuart Harrison ved Oxford Skin Clinic til Daily Mail.
 • Angelinas hemmelige skjønnhetstriks
 • Stjernene som aldri spiser
 • Kler de dette?
 • Tar du i mot trendtips fra disse?
 • Tatoveringen faller av

  Kremen heter Rejuvi, og skal injiseres i de øverste lagene av huden, der hvor tatoveringen sitter. Kremen blir deretter absorbert av de pigmenterte cellene, og bryter ned tatoveringsblekket. Etter en stund blir blekket dyttet til overflaten, hvor det danner seg en skorpe. Når skorpen faller av etter seks til åtte uker, følger blekket med. Teknikken ble først tatt i bruk i USA. Den skal være billigere, enklere og gi mindre risiko for arrdannelser.

  Skjære, eller kanskje fryse litt?

  Grunnen til at tatoveringer er permanente, er at blekket på et vis blir kapslet inn under huden. Ved tradisjonell laserbehandling blir denne kapselen brutt ned, før blekkpartiklene blir absorbert av kroppen. Andre teknikker som har vært brukt er kraftig peeling, frysing, skjæring eller rasping av huden. Alle disse gir stor sjanse for arrdannelser. LES OGSÅ:
 • 3276 timer på badet
 • Få trynet i matfatet
 • Angelinas hemmelige skjønnhetstriks
 • Seks missekonkurranser du neppe har hørt om
 • Hollywoods hemmelige slanketriks
 • Medisinsk mirakel i mensblod
 • Nei til røde lepper
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer