Angst

Angst og depresjoner: Derfor rammer det stadig flere unge voksne

- Gir grunn til bekymring, sier Kari Jussie Lønning, leder ved helseavdelingen hos Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus.

ANGST OG DEPRESJON:  I dag er det  langt flere unge voksne som rammes av angst og depresjoner, og det kan se ut til at særlig kvinner er utsatt. Foto: plainpicture
ANGST OG DEPRESJON: I dag er det langt flere unge voksne som rammes av angst og depresjoner, og det kan se ut til at særlig kvinner er utsatt. Foto: plainpicture Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det antas at rundt 30 prosent av oss vil få en angstlidelse i løpet av livet, mens rundt 25 prosent vil rammes av en depresjon, viser tall fra Folkehelseinstituttet. 

I dag er det også langt flere unge voksne (18-35-årsalderen) som rammes av slike psykiske lidelser enn tidligere, og det kan tyde på at særlig kvinner er utsatt. 

Leder ved helseavdelingen hos Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus, Kari Jussie Lønning, forteller til KK.no at det i 2010 og 2014 ble gjennomført to nasjonale SHoT undersøkelser som gikk på studentenes helse og trivsel.

Større økning blant jenter/kvinner

Da resultatene fra SHoT 2010 og SHoT 2014 ble sammenlignet viste det en økning av psykiske symptomplager på ni prosent hos jenter, og tre prosent hos gutter.

– Det virker som trenden går i den retningen, og det er klart det gir grunn til bekymring, sier hun til KK.no.

Spørsmålet er hva denne økningen egentlig skyldes, og her tror hun det er en sammensetning av flere faktorer.

LES OGSÅ: 400.000 nordmenn lider av depresjoner

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer