Ansiktsmaske

Ansiktsmaskene du trenger nå

Gir deg fukt og glød nå som huden trenger det aller mest.

GIR FUKT: Du kan gi gusten, grå, trøtt vinterhud livet og gløden tilbake. Jevnlig bruk av peeling og ansiktsmasker rike på fuktighetsgivende ingredienser er nøkkelen, forteller ekspertene. Foto: All Over PressAll Over Press
GIR FUKT: Du kan gi gusten, grå, trøtt vinterhud livet og gløden tilbake. Jevnlig bruk av peeling og ansiktsmasker rike på fuktighetsgivende ingredienser er nøkkelen, forteller ekspertene. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nå som lufta blir både kaldere og tørrere, har huden en tendens til å bli både dehydrert og livløs. I tillegg er det ikke mye hjelp å få fra solstråler som gir en frisk glød.

En god ansiktsmaske er et supert produkt å ta fram nå som huden gjerne er grå og gusten, og ifølge Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermanor, er det ingen tvil om hva slags masker de fleste av oss trenger nå som vinteren er her.

– Fuktighetsgivende masker gir nytt liv til en tørr vinterhud. Her er det mye å velge i, sier hun.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om peeling

RENS GODT: Før du legger en ansiktsmaske, bør du alltid rense huden godt. For maksimal effekt, bør du peele huden først, men dette bør du ikke gjøre for ofte. En fuktgivende maske kan dog legges på renset hud mange ganger i uka.  Foto: Getty Images
RENS GODT: Før du legger en ansiktsmaske, bør du alltid rense huden godt. For maksimal effekt, bør du peele huden først, men dette bør du ikke gjøre for ofte. En fuktgivende maske kan dog legges på renset hud mange ganger i uka. Foto: Getty Images Vis mer

Følg bruksanvisningen

Johansen sier du bør se etter fuktighetsgivende ingredienser, vitamin C, antioksidanter og nærende ingredienser som beskytter huden mot uttørking.

– For å oppnå glød og fukt, er det hovedsakelig fuktmasker du skal bruke. Disse maskene tilfører litt ny giv og «smøring» til huden med fyldige ingredienser som for eksempel sheasmør og mangosmør, bekrefter Anna Kvassheim, hudpleier og opplæringsansvarlig for Guerlain.

For å få størst mulig effekt av masken din, bør du følge instruksene på pakken godt. Dette gjelder også virketid, noe som naturligvis varierer mye fra maske til maske:

– Her finnes det så mange ulike typer at ingenting er generelt. Det vanligste er nok en maske som skal virke 10-15 minutter for så å fjernes. Men noen skal virke lengre og noen kan man sove med, sier Johansen.


LES OGSÅ: Lag din egen ansiktsmaske

EFFEKTIVT: Noen fuktgivendemasker er laget slik at de fint kan påføres før du legger deg og jobbe hele natta. Snakk om skjønnhetssøvn!  Foto: studiovespa - Fotolia
EFFEKTIVT: Noen fuktgivendemasker er laget slik at de fint kan påføres før du legger deg og jobbe hele natta. Snakk om skjønnhetssøvn! Foto: studiovespa - Fotolia Vis mer

To til tre ganger i uka

For å få god effekt, bør du også være flink til å bruke masken ofte.

– Den beste måten å få full effekt av fuktighetsmaskene er å bruke dem regelmessig. På denne måten tilfører du jevnlig både næring og pleie til huden, og den unngår å miste sin glød, sier Kvassheim.

– Hvis du bare gjør det sporadisk er det viktig å rense huden godt, gjerne med en mild skrubb for å fjerne smuss og døde hudceller.


Å ta en maske flere ganger i uka er absolutt å anbefale, og Johansen forteller at to til tre ganger i uka er en vanlig anbefaling. Selv om dette varierer fra maske til maske, er det noen masker du fint kan bruke oftere.

– Når det gjelder masker som skal gi fukt og glød, er det ikke så farlig å bruke dem for ofte, sier hun.

– Det er verre med rensende masker som kan tørke ut huden for mye dersom de brukes for ofte.

Se kjøpetips:


LES OGSÅ: Ansiktsmasker for alle hudtyper

Peeling øker effekten

Selv om du får økt effekt fra masken dersom du peeler huden først, er det ikke sånn at du bør skrubbe fjeset hver gang du bruker en maske.

– Peeling anbefales bare én til to ganger per uke, sier Johansen.

– En maske kan man gjerne bruke oftere, spesielt når årstidene forandrer seg, og du merker at huden blir tørr og stram.

LES OGSÅ: Ikke peel huden for ofte


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer