Hudpleie

Ansiktsmasker for alle hudtyper

Uansett hudtype, bør du unne deg en ansiktsmaske. Disse lager du selv, både enkelt og billig.

HJEMMELAGET PLEIE: Du trenger ikke mange ingrediensene for å gi huden både fukt og pleie. Rør sammen noen klassiske kjøkkenskapingredienser for å gi ansiktet ny glød og sårt trengt fukt. Foto: Image Source
HJEMMELAGET PLEIE: Du trenger ikke mange ingrediensene for å gi huden både fukt og pleie. Rør sammen noen klassiske kjøkkenskapingredienser for å gi ansiktet ny glød og sårt trengt fukt. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det beste i livet er gratis, sier de. Likevel er mange av oss villige til å punge ut store summer for den riktige hudpleien så lenge den lover (og leverer) gode resultater. Men du trenger faktisk ikke ansiktsmasker med dyre (og la oss være ærlige, kjempeekle) ingredienser som morkake eller slangegift for å gi huden litt sårt trengt pleie. LES OGSÅ: Nei, dette er ikke en pilleUansett hudtype, finnes det ansiktsmasker du kan lage av ting du allerede har hjemme – eller som i det minste er lett tilgjengelige og ikke koster skjorta.LES OGSÅ: Produktene menn elsker å tjuvlåne

For alle hudtyper

Havregryn- og yoghurtmaskeDenne er superenkel og rask å lage og renser og frisker opp huden din.
 • 1 ss havregryn, finmalt (eller grovmalt for en mer eksfolierende effekt)
 • 1 ss økologisk yoghurt naturell (dropp fruktbitene her)
 • noen dråper honning
Bland havregryn og yoghurt i en liten bolle. Varm opp noen dråper honning ved å helle dem i en skje du har holdt under varmt vann i ca. et minutt. Bland honningen med resten av ingrediensene. Smør blandingen på ansiktet og halsen og la den virke i ti minutter før du vasker av med varmt vann. Tørk ansiktet med en varm, fuktet klut og avslutt med en god fuktighetskrem. Tips: Denne masken er så mild at den også passer fint for deg med sensitiv hud. Brun sukkerskrubbBrunt sukker er perfekt for eksfoliering for alle hudtyper, så bruk denne oppskriften til en skånsom, men effektiv skrubb.
 • 1 ss brunt sukker
 • ca. 1 tbs olivenolje, kokosolje eller mandelolje
Putt brunt sukker i håndflaten og miks inn oljen til du får en passe tykk pasta. Massér over huden i små sirkelbevegelser for å fjerne døde hudceller. Skyll av med varmt vann og press en varm, fuktet klut mot ansiktet. Avslutt med massevis av fuktighetskrem. Tips: Bruk en blanding av brunt sukker og honning til å eksfoliere leppene. Perfekt for å holde dem myke og kyssbare nå som lufta blir tørrere og kalder.

For tørr hud

Avokado- og honningmaskeBåde avokado og honning har fuktgivende egenskaper, så denne masken er spesielt god for deg med tørr hud – også for deg med mer moden hud med rynker og fine linjer.
 • 1/2 avokado
 • 4 ss honning
Mos avokadoen godt og rør inn honningen. Påfør masken på huden og la den virke i 10 minutter. Tørk av med en våt, kjølig klut.

For matt hud uten glød

SukkerskrubbSukker er å foretrekke framfor salt i en skrubb, fordi det er mer skånsomt mot huden. En god eksfoliering fjerner døde hudceller fra hudoverflaten, gir huden glød og åpner tiltettede porer.
 • 2 ss sukker
 • 3 ss varmt vann (eller du kan bruke olje hvis du har veldig tørr hud)
Rør sukkeret inn i det varme vannet til det smelter fullstendig. Påfør ansiktet og massér i små sirkler over hele ansiktet og på halsen. Skyll av med varmt vann eller bruk en varm, fuktet klut for å fjerne sukkervannet.

For fet hud

BananmaskeDenne masken lindrer huden og er perfekt hvis du har overmodne bananer liggende.
 • 1 banan, gjerne godt moden
 • 1 ss honning
 • 1 sitron eller appelsin
Tips: Du kan fryse modne eller overmodne bananer og tine dem før du bruker dem i en ansiktsmaske (eller lager banan- og valnøttmuffins, hvis du foretrekker det). Mos bananen og bland med honningen. Tilsett noen dråper appelsin- eller sitronjuice og rør godt. Påfør masken på ansiktet og la den virke i cirka 15 minutter før du vasker av med en våt klut, varm eller kald, avhengig av hva du foretrekker. Kilde: Beauty.about.com

FLERE SELVLAGDE ANSIKTSMASKER

En meget god selvlaget fuktighetsmaske som samtidig renser er: En håndfull med havregryn som blandes med yoghurt naturell. La den virke i 10 minutter. Det er lurt å bruke en stavmixer for å få kornene knust. Passer også for sensitiv hud.Smør olivenolje i ansiktet fem minutter før du går i dusjen. Det er en utmerket fuktighetsmaske. Hvis du varmer oljen litt, slik at den ikke blir varmere enn 38 grader trekker den bedre inn i huden. Du kan selvfølgelig bruke olivenolje på kroppen også. Moste jordbær skal også være god ansiktsmaske. Syren i bærene renser huden og du får fin glød.Honning har en rensefunksjon for huden, så også denne er en fin ansiktsmaske. I tillegg er den fuktgivende og oppleves oppstrammende.Avokado er perfekt både som ansiktsmaske og å gni mot for eksempel tørre albuer.NB! Med selvlagede ansiktsmasker kreves det litt tålmodighet. Det er flere forberedelser og virketiden er litt lengre enn for ferdigproduserte masker. Få flere billige skjønnhetstips her.Har du et favorittprodukt eller en oppskrift du bruker som skjønnhetspleie? Fortell oss om det i kommentarfeltet, da vel!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer