Singelliv

Antallet single kvinner fordoblet

De satser på karrieren, venner og reiser og venter i det lengste med å skaffe seg både mann og barn. Er du en "Freemale"?

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Først kom Sex- og singelliv-serien og filmene om Bridget Jones. I Skandinavia har Nynnes Dagbok rullet over skjermene. Å være kvinne, singel og trives med livet er tydeligvis et fenomen som vekker oppmerksomhet - i den grad at det forskes på det.
 • Slik nyter du singellivet
 • De britiske sosiologen Jan Macvarish har i en årrekke studert single kvinner, og har festet seg ved at det blir flere og flere enslige damer i Storbritannia. Antallet single kvinner mellom 25-44 år er fordoblet de siste 20 årene. Og ikke bare er de single, de er også fornøyde med det. Macvarish finner dette såpass spesielt at hun har døpt gruppen «freemales». Disse kvinnene kjennetegnes ved at de satser på karrieren, venner og reiser. Et annet navn på denne gruppen kvinner finner du her.
 • De fem venninnene du ikke klarer deg uten
 • De single kvinnene er intelligente, og de velger bort menn de ikke kunne tenke seg å være sammen med. De jakter ikke på drømmemannen, men dukker han opp er han velkommen.
 • Ikke gå i romantikk-fella
 • - Det er ikke lenger noe press om at man skal gifte seg eller bli mamma ved en viss alder. De gamle malene er borte, sier Macvarish til The Observer.Samtidig advarer Macvarish de hun kaller freemales mot å bli så bekvemme og så fornøyde med sin livsstil at de glemmer å få barn før det er for sent.
 • Det søte singelliv
 • Finn hverdagslykken
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer