App

Appen som får deg på trening

«GymPact» er genialt dersom du sliter med motivasjonen.

TRENINGSAPP: GymPact er en ny treningsapp som er ment å motivere folk til å trene oftere. Appen er gratis og kan lastes ned til iPhone fra App Store.  Foto: Per Ervland
TRENINGSAPP: GymPact er en ny treningsapp som er ment å motivere folk til å trene oftere. Appen er gratis og kan lastes ned til iPhone fra App Store. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Å finne motivasjon til å komme seg på trening er noe mange av oss sliter med, særlig på denne tiden av året - når det er kaldt, surt og relativt ille å bevege seg utendørs.

Som regel er det mye mer fristende å bli liggende på sofaen med et pledd og favorittserien på skjermen, til tross for at den dårlige samvittigheten har en tendens til å komme snikende.

Men hva om du hadde en økonomisk grunn til å dra på treningssentret? For hvis ikke du dro på den timen du hadde satt deg opp på, så ville penger bli trukket fra kontoen din?

Nettopp dette er tanken bak den nye iPhone-appen «GymPact».

LES OGSÅ: Treningsappen for deg med lite tidLES OGSÅ:

Taper penger på å ikke trene

Appen, som kan lastes ned gratis fra App Store, er nemlig laget slik at du må betale en «straffesum» hver gang du misser en planlagt treningsøkt. Prisen på denne «straffen» bestemmer du imidlertid helt selv (kan settes mellom 30 og 300 kroner), skriver FoxNews.com på sin helsenettside (ekstern lenke).

- Vi ønsket å få folk til å bli mer motivert til trening gjennom at de risikerer å tape penger, fremfor å vinne penger (eller gaver) slik det er med de fleste motivasjonskampanjer og treningsapper, forklarer Yifan Zhang, grunnlegger av GymPact-appen til nettsiden.

LES OGSÅ: KK.no lanserer app for iPhone

Lag avtale med deg selv

Etter å ha oppgitt bankkortnummeret ditt må du lage en «avtale» med appen (altså deg selv), hvor du setter deg et mål om hvor ofte du skal trene på treningssenteret hver uke (for eksempel én, to eller tre ganger i uken).

Hver gang du går på dette treningssenteret (dette fungerer internasjonalt - også i Norge) må du også logge deg på senterets nettverk, slik at appen får registrert deg. Hver treningsøkt må også vare i minst 30 minutter for at den skal bli registrert (du kan med andre ord ikke bare stikke innom senteret for å registrere deg).

I tillegg må du altså ilegge deg selv et «straffebeløp» som blir trukket fra kontoen hver gang du misser en planlagt økt.

Deles ut til de som fullfører

Pengene alle GymPact-brukerne blir trukket for, blir på slutten av uken lagt sammen i en felles pengepot.

Denne potten blir deretter fordelt mellom brukerne som faktisk har klart å oppfylle treningsmålene sine den aktuelle uken.

De som har satt seg mål om å trene flest ganger per uke, og som klarer å oppfylle dette, vil også få mer penger enn de som for eksempel har mål om å trene én gang i uken.

- Det vi ønsker at folk skal fokusere på – er hvor mange dager i uken man ønsker å trene. Det er også målet med appen – å få flere til å trene mer og oftere hver uke, sier Zhang.

Selskapet betaler ut mellom 3 og 6 kroner for hver treningsøkt og beholder cirka 30 prosent fra hver ikke-gjennomførte økt.

I forrige uke var hver treningsøkt verdt rundt fire kroner.

LES OGSÅ: Kom i form med iPhone

Motiveres når man risikerer å tape

Zhang utviklet appen da hun studerte økonomi på Harvard.

- Folk motiveres mye mer dersom de risikerer å tape noe enn dersom de kan vinne noe, forklarer hun, og legger til at så langt har cirka 90 prosent av GymPact-brukerne klart å opprettholde målene sine:

- I fremtiden håper vi også å kunne kombinere appen med ulike løpeapps og at man kan bruke den med venner – slik at man kan lage egne avtaler. Dette gjør det mer sosialt, som også kan øke motivasjonen.

OBS: Dersom du vurderer å laste ned appen, kan det være greit å bite seg merke i at den fortsatt er relativt fersk, og at det derfor vil bli gjort endringer (i forhold til eventuelle feil, mangler etc.) og forbedringer fortløpende.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer