Slankekurer

Årets mest ekstreme kjendisdietter

Jennifer Lopez og Gwyneth Paltrow går drastisk til verk for å holde kiloene unna.

TØFFE DIETTER: Jennifer Lopez (t.v.) skal være en tilhenger av the Dukan Diet, mens Gwyneth Paltrow skal gå på the Gluten Free Diet. Michelle Pfeiffer skal ha prøvd seg ut på ekstremdietten The Breatharian Diet. Foto: All Over Press
TØFFE DIETTER: Jennifer Lopez (t.v.) skal være en tilhenger av the Dukan Diet, mens Gwyneth Paltrow skal gå på the Gluten Free Diet. Michelle Pfeiffer skal ha prøvd seg ut på ekstremdietten The Breatharian Diet. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Før vi begynner å lese denne artikkelen - en del av det vi forteller deg nå er på ingen måte noe du skal prøve hjemme.

For selv om mange trender, spesielt innen helse og skjønnhet, starter i Hollywood, er det ikke alt vi trenger å kopiere.

Foreningen British Dietetic Association går hvert år gjennom diettene som har vært benyttet blant de største stjernene, og lager en liste over de mest ekstreme kurene.

LES OGSÅ: Vil du ned i vekt? Slik gjør det det på den sunne måten

EKSTREMDIETT: En sekt ville ha Michelle Pfeiffer til å leve på luft og sollys ... Foto: All Over Press
EKSTREMDIETT: En sekt ville ha Michelle Pfeiffer til å leve på luft og sollys ... Foto: All Over Press Vis mer

Michelle Pfeiffer i slanke-sekt

Øverst, eller nederst om du vil, på årets liste finner vi en diett som går ut på at du ved hjelp av meditasjon helt enkelt kan klare deg uten mat og drikke til du har gått ned vekten du ønsker.

Dietten har navnet the Breatharian Diet og baserer seg ifølge Oxford Dictionariesen tro om at man kan leve på luft og sollys. Eller oksygen og D-vitamin om du vil.

The Breatharian Diet får nærmere 100.000 treff på Google og blant stjernene som har forsøkt dietten, er skuespiller Michelle Pfeiffer. Det var imidlertid ikke helt frivillig ifølge henne selv.

Ifølge Huffington Post skal hun som ung ha vært i en spirituell sekt som dyrket dietten - og det skal være personer som er knyttet til denne sekten som først og fremst forsøker seg på galskapen.

Ifølge avisen skal fire mennesker ha dødd etter å ha gått på «slankekuren» - som må sies å være tidenes mest umulige. The British Dietetic Association mener naturlig nok at dietten er livsfarlig og at ingen bør prøve den.

Og Michelle Pfeiffer? Hun kom seg ut av sekten og er i dag veganer ifølge CNN.

LES OGSÅ: Treningen Hollywood-stjernene sverger til

GLUTEN ER UT: Gwyneth Paltrow er svært påpasselig med hva hun spiser, og har droppet gluten. Foto: All Over Press
GLUTEN ER UT: Gwyneth Paltrow er svært påpasselig med hva hun spiser, og har droppet gluten. Foto: All Over Press Vis mer

Gwyneth Paltrows strenge livsstil

På andreplass på British Dietetic Associations liste over farlige dietter, finner vi the Biotyping Diet.

Slankekuren går ut på at du ved kun å spise en bestemt type mat, kan endre hormonbalansen i kroppen og på den måten redusere kroppens fettprosent - spesielt på de stedene på kroppen hvor du har mest å ta av.

Ifølge avisen NY Daily News skal Boy George være blant dem som har fulgt dietten.

På tredjeplass finner vi en diett som ikke er spesielt farlig, men som heller ikke er bevist å være veldig effektiv. The Gluten Free Diet er en slankekur som går ut på å kutte alle matvarer som inneholder gluten.

Gluten er et protein som finnes i hvete, bygg og havre, og ifølge Daily Mail påpeker the British Dietetic Association at personer som har glutenallergi, skal følge dietten, men at det da ikke er med mål om å gå ned i vekt.

Gwyneth Paltrow er blant dem som følger dietten, som de siste årene er blitt populær - ikke bare blant Hollywood-stjerner eller personer som faktisk har glutenallergi, men også blant mange andre.

Skuespilleren har i løpet av de siste årene blitt rene livsstilsguruen, og blogger om kosthold, trening og skjønnhet på Goop.com.

Vær imidlertid klar over at som KK.no tidligere har skrevet så viser forskning at glutenfrie produkter ofte inneholder flere kalorier enn tilsvarende produkter med gluten.

Grunnen er ifølge Daily Mail at gluten ofte blir erstattet med fett, som er mer kaloririkt.

LES OGSÅ: Dette spiser Gwyneth til frokost

DUKAN DIET: Moren til hertuginne Kate, Carole Middleton, er blant dem som skal ha gått på dietten.    Foto: All Over Press
DUKAN DIET: Moren til hertuginne Kate, Carole Middleton, er blant dem som skal ha gått på dietten. Foto: All Over Press Vis mer

Helsefarlig alko-diett

På fjerdeplass finner vi enda en noe spesiell slankekur, the Alcorexia.

Dietten går ut på å spise minst mulig kalorier i ukedagene, slik at du «sparer» dem og i helgen kan drikke større mengder alkohol uten at det går ut over vekten.

Ifølge Daily Mail skal flere modeller gå på denne dietten, som British Dietetic Association sier er en svært usunn måte å leve på.

Fordi du får i deg for få kalorier fra mat, vil du heller ikke få i deg nok vitaminer og mineraler, i tillegg vil alkoholen være svært ødeleggende for kropp og helse.

AUDREY HEPBURN: Skal også ha vært opptatt av å passe vekten.  Foto: All Over Press
AUDREY HEPBURN: Skal også ha vært opptatt av å passe vekten. Foto: All Over Press Vis mer

De gamle vet best

På femteplass finner vi en slankekur som er blant de mest omtalte de siste årene, nemlig the Dukan Diet.

Som KK.no tidligere har fortalt går dietten ut på å spise hovedsaklig proteiner og grønnsaker. Dessuten har dietten flere faser med veldig konkrete instrukser for hva som er lov og ikke.

Blant kjente kvinner som følger denne dietten, er angivelig Jennifer Lopez og visstnok også Carole Middleton, moren til hertuginne Kate.

Carole, Jennifer, Gwyneth og Michelle er på ingen måte de første kjendiskvinnene som har forsøkt seg på spesielle dietter.

Også før i tiden hadde Hollywood-stjernene sine særegne dietter, for kortere eller lengre perioder.

Audrey Hepburn var en av dem som var «streng» med hva hun puttet i seg, om enn på en litt annen måte:

Hun skal ha holdt figuren med en fast diett bestående av frukt, grønnsaker, mørk sjokolade og av og til pasta, som KK.no tidligere har fortalt.

– La oss innse det. En deilig saftig sjokoladekake gjør noe for deg. Det gjør i hvert fall det for meg, skal Audrey ha uttalt.

LES OGSÅ: Slik ser stjernene egentlig ut

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer