Kake

Årets mest trendy pepperkaker?

Disse batikk-pepperkakene har ingen grenser for glitter og bling-bling.

TRENDY PEPPERKAKER: Kjør på med glitter og sølvkuler! Med royal icing kan du lage kult batikkmønster på julekakene.  Foto: All Over Press
TRENDY PEPPERKAKER: Kjør på med glitter og sølvkuler! Med royal icing kan du lage kult batikkmønster på julekakene. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nå er det ikke lenge igjen til desember! Disse overpyntede kakene blir garantert populære til kaffekosen, til venninnekvelden - eller som fantastisk pynt i førjulshjemmet!

Nye oppskrifter

Fredag denne uken får du bilaget KK Søtt med siste utgave av KK i butikken. Her finner du 20 nye, herlige oppskrifter til førjulstiden og julehøytiden.Også suksess-appen KK Søtt blir oppdatert med disse nye oppskriftene fra fredag 23. november. Bake-appen finner du i App Store og gjennom denne snarveien.LES OGSÅ: Gjør julegaveshoppingen på nett

Oppskriften på trendy pepperkaker

(Saken fortsetter under bildet)Tid: 1 ½ timeIngrediensene:125 g smør100 g muscovadosukker eller brunt sukker4 ss mørk sirup325 g hvetemel1 klype salt1 ts natron1 ts malt ingefær½ ts malt, svart pepper½ ts allehåndeSlik gjør du:1. Smelt smør, sukker og sirup i en kjele under omrøring. 2. Sikt mel, natron, salt, ingefær, pepper og allehånde i en bolle og rør inn smør- og sukkerblandingen. Rør til deigen er fast og enkel å arbeide med. 3. Kjevle ut deigen til ca. ½ cm tykk på et melet bord (deigen er lettere å jobbe med når den er lun, så bruk den med det samme du har laget den). 4. Stikk ut figurer etter ønske og stek dem på en stekeplate dekket med bakerpapir i en forvarmet ovn ved 170 °C, i 8-10 minutter. 5. Avkjøl på platen.Royal icingDenne oppskriften er til en hvit glasur, så hvis du har i farger, må du kanskje bruke litt mer melis. Men pass på slik at ikke glasuren blir for tykk, da klarer du nemlig ikke å tegne i den. ½ dl eggehviteCa. 150 g melisForslag til pyntKnuste sukkertøySmå sjokladebiterSukkerkulerGullstøvSølvkulerSpiselig glitterGlittersukkerPerlesukkerKakestrøOg sikkert masse annet snadder…6. Rør sammen eggehvite og melis. Ha i evt. farge eller del glasuren i 2 porsjoner og lag den ene med farge. 7. Pynt kakene ved først å tegne opp omrisset av kaken. 8. Fyll ut med glasur. Pynt med en ny farget glasur oppå og bruk evt. en tannpirker til å lage mønstre. Oppbevar upyntede kaker i en tett kakeboks. Tryll frem glasur på dem når du venter godt selskap. Og husk: Herlige konditorfarger får du blant annet hos cacas.no, bakeshop.no og kakeboksen.no. Smarte dingser for perfekt bakst kan du lese mer om her.LES OGSÅ: Slik lager du ekte vaniljesukker

Last ned oppskriften!

Denne oppskriften og andre KK-favoritter kan du altså få rett på mobilen din. KK Søtt-appen har alle oppskriftene du ønsker deg, lekre bilder, interaktiv handleliste og enkle, praktiske funksjoner slik at du kan få inspirasjon, planlegge, handle, bake og dele med mobilen. TINE er tilstede i appen med sine eksperttips som hjelper deg å lykkes med bakingen.Fra før har KK appen kk.no for mobil og ipad i App Store. LES OGSÅ: KK kårer Norges beste bakebilde

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer