Kake

Årets mest trendy pepperkaker?

Disse batikk-pepperkakene har ingen grenser for glitter og bling-bling.

TRENDY PEPPERKAKER: Kjør på med glitter og sølvkuler! Med royal icing kan du lage kult batikkmønster på julekakene.  Foto: All Over Press
TRENDY PEPPERKAKER: Kjør på med glitter og sølvkuler! Med royal icing kan du lage kult batikkmønster på julekakene. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nå er det ikke lenge igjen til desember! Disse overpyntede kakene blir garantert populære til kaffekosen, til venninnekvelden - eller som fantastisk pynt i førjulshjemmet!

Nye oppskrifter

Fredag denne uken får du bilaget KK Søtt med siste utgave av KK i butikken. Her finner du 20 nye, herlige oppskrifter til førjulstiden og julehøytiden.

Også suksess-appen KK Søtt blir oppdatert med disse nye oppskriftene fra fredag 23. november. Bake-appen finner du i App Store og gjennom denne snarveien.

LES OGSÅ: Gjør julegaveshoppingen på nett

TRENDY PEPPERKAKER: Kjør på med glitter og sølvkuler! Med royal icing kan du lage kult batikkmønster på julekakene.  Foto: All Over Press
TRENDY PEPPERKAKER: Kjør på med glitter og sølvkuler! Med royal icing kan du lage kult batikkmønster på julekakene. Foto: All Over Press Vis mer

Oppskriften på trendy pepperkaker

(Saken fortsetter under bildet)


Tid: 1 ½ time

Ingrediensene:
125 g smør
100 g muscovadosukker eller brunt sukker
4 ss mørk sirup
325 g hvetemel
1 klype salt
1 ts natron
1 ts malt ingefær
½ ts malt, svart pepper
½ ts allehånde

Slik gjør du:
1. Smelt smør, sukker og sirup i en kjele under omrøring.

2. Sikt mel, natron, salt, ingefær, pepper og allehånde i en bolle og rør inn smør- og sukkerblandingen. Rør til deigen er fast og enkel å arbeide med.

3. Kjevle ut deigen til ca. ½ cm tykk på et melet bord (deigen er lettere å jobbe med når den er lun, så bruk den med det samme du har laget den).

4. Stikk ut figurer etter ønske og stek dem på en stekeplate dekket med bakerpapir i en forvarmet ovn ved 170 °C, i 8-10 minutter.

5. Avkjøl på platen.

Royal icing
Denne oppskriften er til en hvit glasur, så hvis du har i farger, må du kanskje bruke litt mer melis. Men pass på slik at ikke glasuren blir for tykk, da klarer du nemlig ikke å tegne i den.

½ dl eggehvite
Ca. 150 g melis

Forslag til pynt
Knuste sukkertøy
Små sjokladebiter
Sukkerkuler
Gullstøv
Sølvkuler
Spiselig glitter
Glittersukker
Perlesukker
Kakestrø
Og sikkert masse annet snadder…

6. Rør sammen eggehvite og melis. Ha i evt. farge eller del glasuren i 2 porsjoner og lag den ene med farge.
7. Pynt kakene ved først å tegne opp omrisset av kaken.
8. Fyll ut med glasur. Pynt med en ny farget glasur oppå og bruk evt. en tannpirker til å lage mønstre.

Oppbevar upyntede kaker i en tett kakeboks. Tryll frem glasur på dem når du venter godt selskap. Og husk: Herlige konditorfarger får du blant annet hos cacas.no, bakeshop.no og kakeboksen.no. Smarte dingser for perfekt bakst kan du lese mer om her.

LES OGSÅ: Slik lager du ekte vaniljesukker

Last ned oppskriften!

Denne oppskriften og andre KK-favoritter kan du altså få rett på mobilen din. KK Søtt-appen har alle oppskriftene du ønsker deg, lekre bilder, interaktiv handleliste og enkle, praktiske funksjoner slik at du kan få inspirasjon, planlegge, handle, bake og dele med mobilen. TINE er tilstede i appen med sine eksperttips som hjelper deg å lykkes med bakingen.

Fra før har KK appen kk.no for mobil og ipad i App Store.

LES OGSÅ: KK kårer Norges beste bakebilde

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer