GRÅ HÅR I ETTERVEKSTEN: Hertuginne Kate har i likhet med svært mange andre, begynt å få grå hår. Nå får britiske medier kritikk for nærmest å mobbe henne for det.   Foto: All Over Press
GRÅ HÅR I ETTERVEKSTEN: Hertuginne Kate har i likhet med svært mange andre, begynt å få grå hår. Nå får britiske medier kritikk for nærmest å mobbe henne for det. Foto: All Over PressVis mer

Kate Middleton

- At Kate viser seg med ettervekst, er nok et bevisst valg

Gravide Kate Middleton (33) er ikke redd for å vise frem sine grå hår.

KK.NO: Mange har misunt henne det lange, mørke håret og hertuginne Kate (33) får nøye analysert utseende når hun viser seg offentlig.

Det gjorde hun også da hun nylig var på et offisielt fabrikk-besøk.

Denne gangen var det Kates ettervekst fotografene zoomet inn på.

LES OGSÅ: Slik eldes håret ditt

Grå hår

Britiske medier, som er kjent for å være nådeløse, lot det ikke ligge at det i etterveksten kunne synes noen grå hår.

Avisen Daily Mail gikk kanskje lengst og publiserte en artikkel med tittelen «Kate, har du virkelig grå ettervekst i en alder av 33?»

Dette har satt sinnene i kok hos mange, og avisen har fått kritikk for den usympatiske tittelen. I kommentarfelt og på Twitter får nå hertuginnen av Cambridge støtte og heiarop.

«Det er bare frekt å kommentere at noen har grå ettervekst, hvor ble det av de gode manerene?» kommenterer en leser, mens en annen skriver «det er upassende å kommentere en kvinnes grå hår, uansett om de er kjente, kongelige eller ikke».

På Twitter skriver en at «Kate har grå ettervekst og det har jeg også. Get over it!», mens en annen kommer med den sarkastiske kommentaren «jeg tror skilsmisse er den eneste muligheten for Kate nå».

LES OGSÅ: Mister du mye hår?

SOM FOLK FLEST: Kates nydelige hår var satt opp i en liten knute, men frisyren gjorde at noen grå kom til syne.  Foto: All Over Press
SOM FOLK FLEST: Kates nydelige hår var satt opp i en liten knute, men frisyren gjorde at noen grå kom til syne. Foto: All Over Press Vis mer

Grå hår er genetisk

Hvor tidlig man begynner å få grå hår, varierende i stor grad.

- Noen begynner allerede tidlig i 20-årene, mens andre er heldige og ser de første grå så sent som i 40-årene, forteller frisør Caroline Svendsen ved frisørsalongen Gevir.

Hun forklarer at det er genetisk betinget når man får grå hår.

- Hårsekkene slutter å produsere melanin, som er det som gir håret farge.

Kate er gravid i sjuende måned og venter snart sitt andre barn.

TENKER PÅ BABYEN: Den lille i magen, kan være grunnen til at Kate farger håret litt sjeldnere. Foto: All Over Press
TENKER PÅ BABYEN: Den lille i magen, kan være grunnen til at Kate farger håret litt sjeldnere. Foto: All Over Press Vis mer

Flere mener at nettopp dette kan være grunnen til at hun ikke farger etterveksten like ofte som hun kanskje ellers gjør.

LES OGSÅ: Fire smarte måter i skjule etterveksten på

Gravid i 7. måned

Verken Svendsen eller frisørkollega Evelyn Solheim, tror imidlertid det var et «uhell» at Kate viste den grå etterveksten.

- At Kate viser seg med ettervekst, er nok et bevisst valg fra hennes side, sier Evelyn Solheim ved Gevir, frisørsalongen som i flere år har vært førstevalget blant en lang rekke kjente norske kvinner.

Verken norske og britiske helsemyndigheter fraråder gravide å farge håret, siden forskning har vist at det sannsynligvis er lite av stoffene i hårfargene som tas opp gjennom hodebunnen.

Likevel velger en del gravide å la være å farge håret eller gjøre det for ofte.

For å være på den sikre siden, bør man ikke overdrive hårbehandlingene, lyder også anbefalingen fra Helsedirektoratet.

- Vi anbefaler alle gravide og alle generelt å bruke amoniakkfrie farger, som er mindre skadelige for hår og hodebunn, sier Solheim.

Delta i konkurranse:

Saker spesielt utvalgt for deg: