Menn

Avslørt!

Dette er alt som skal til for å avsløre hvem du er.

Ser du hvilket ansikt som har hvilken personlighet? Øvre rekke (f.v.): Det humorløse og det ulykkelig kvinneansiktet. Nedre rekke (f.v.): Det illojale og det religiøse kvinneansiktet. Foto: New Scientist
Ser du hvilket ansikt som har hvilken personlighet? Øvre rekke (f.v.): Det humorløse og det ulykkelig kvinneansiktet. Nedre rekke (f.v.): Det illojale og det religiøse kvinneansiktet. Foto: New Scientist Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En kvinnes personlighet kan lett identifiseres - kun ved å se på ansiktet hennes. Det hevder en ny studie ved Glasgow University publisert i magasinet New Scientist, melder Marie Claire.Resultatene viser dessuten at kvinners ansikter er mye enklere å lese enn menns.- Vi hadde ikke ventet en så stor forskjell mellom kjønnene, sier forsker Rob Jenkins.
 • Slik blir du likt
 • Ansikt = Personlighet?

  Over 1000 personer ga forskerne et bilde av seg selv hvor de kikket direkte på kamera. De utførte også en online personlighetstest hvor de oppga hvor lykkelige og religiøse de var, om de var til å stole på og hvor god humor de mente de hadde. Ut ifra denne egenvurderingen plukket forskerne ut fire grupper kvinner og menn som rangerte seg selv høyest og lavest på skalaen ved de ulike personlighetstrekkene. Fotografiene til disse deltakerne ble deretter blandet elektronisk til to sammensatte bilder for hver gruppe - for eksempel et lykkelig og et ulykkelig ansikt.
 • Slik blir du selvsikker
 • Kvinneansikter lette å lese

  De manipulerte bildene ble deretter lagt ut på internett. Resultatet fra 6500 besøkende som vurderte ansiktene viser følgende:
 • 73 prosent klarte å identifisere det religiøse kvinneansiktet
 • 70 prosent klarte å identifisere det lykkelige kvinneansiktet
 • 54 prosent klarte å identifisere ansiktet til kvinnen som var til å stole på
 • Det humoristiske kvinneansiktet var imidlertid vanskelig å plassere. Men på den annen side var det ingen av de mannlige bildene som ble korrekt identifisert. - Funnene er fascinerende. Studien viser at vi tilegner folk bestemte personlighetstrekk ut ifra ansiktet. Det ser også ut til at det finnes en sammenheng mellom utseende og personlighet, sier Jenkins.
 • Er dere en perfekt match?
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer