<strong>FIKK SJOKKBESKJED:</strong> Marna Haugen og Ørjan Burøe trodde de ventet barn, men fikk sjokkbeskjed om at graviditeten var en kreftsvulst på ultralydundersøkelse.  Foto: Astrid Waller
FIKK SJOKKBESKJED: Marna Haugen og Ørjan Burøe trodde de ventet barn, men fikk sjokkbeskjed om at graviditeten var en kreftsvulst på ultralydundersøkelse. Foto: Astrid Waller Vis mer

Gravid

Babyen var en kreftsvulst

Marna Haugen og Ørjan Burøe fikk sjokkbeskjeden på ultralyd.

Publisert
Sist oppdatert
Desember 2012: Marna Haugen (32) er «Miss Norge 2003», Miss Skandinavia» fra samme år, og tidligere deltaker i «Top Model».

Hun er forlovet med Ørjan Burøe, en av Norges mest profilerte komikere, etter at hun selv fridde på skuddårsdagen i 2012. Sammen har de nydelige Theodor (5), og endelig er hun gravid igjen. De har ønsket seg dette barnet!

Magen vokser som normalt, morgenkvalmen er på plass og den nærmeste familien vet at de er i lykkelige omstendigheter. Bare en ultralydundersøkelse nå, så kan hele verden få vite det!

Sånn går det ikke.

LES OGSÅ: Randi mistet sitt ufødte barn

Fikk aldri se skjermen

Jordmoren som utfører undersøkelsen snur aldri skjermen mot det lykkelige paret. Hun peker ikke på et bankende hjerte, tar ingen vitale mål. I stedet snakker hun om vev.

- Vi satt bare stille og ventet. Da noen endelig snakket til oss, sa de «så det er jo ikke gode nyheter, dette». Først da skjønte vi at det var noe galt. Men jeg skjønte fortsatt ikke at jeg var syk, forteller Marna.

Celledelingen hadde ikke gått som den skulle. I stedet for å dele seg i to og bli til en morkake og et lite foster, utviklet det som skulle bli starten på et nytt liv seg til en cyste. Den vokste i samme takt som en graviditet, og graviditetshormonene var sterke. Derfor hadde Marna fått positivt svar på hjemmetesten.

LES OGSÅ: Slik får de tid til kjærligheten

<strong>LES MER:</strong> Hele saken leser du i ukens KK (nummer 23), som er i salg fredag 7. juni.  Foto: KK
LES MER: Hele saken leser du i ukens KK (nummer 23), som er i salg fredag 7. juni. Foto: KK Vis mer

Gikk på cellegift

- Fy faen, nå skjer det med meg. Det rammer ikke bare alle andre, tenkte Marna.
Ørjan var like knust.

- Når du kjører til ultralydundersøkelse er du så full av forventninger. Det skal være en av de lykkeligste dagene i ditt liv, du skal få se babyen din for første gang. Og når du i stedet får den beskjeden … Det er ingen baby, og dama di er syk. Den opplevelsen unner jeg ingen, sier han.

Blæremola kalles det, og rammer 1 av 2000 svangerskap, ifølge Store Norske Leksikon. For de fleste er den eneste konsekvensen at de må få en utskrapning og vente i ett år med å bli gravid igjen. I Marnas tilfelle var det verre - hun fikk cellegift på Radiumhospitalet i hele vår. Nå er hun ferdig med behandling, men følges opp det neste året. Og midt oppi sykdommen fant hun en styrke og et mot hun ikke visste at hun hadde.

Nå satser hun alt og åpner egen neglesalong i kjelleren hjemme på Majorstua i Oslo!

- «Hos Marna» skal den hete, min helt egne neglesalong. Nå tør jeg alt, hvor galt kan det liksom gå? Hva er det verste som kan skje?

Sjekk også ut Marnas blogg - Komikerfrue.no!

Les hele det sterke intervjuet med Marna og Ørjan i denne ukens KK, som er i salg fredag 7. juni!

LES OGSÅ: Planla bryllup og baby mens hun var kreftsyk

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer