Bakst

Baksten du kan spise hver dag

Du trenger ikke vente til neste helg.

RYKENDE FERSK: Det er ingenting som smaker så godt som ferske bakervarer, og dersom du elsker bakst er det nesten for ille å ikke kunne unne seg litt hver dag. Men kutter du ut sukker og hvitt mel så kan du faktisk det. Foto: fotogal - Fotolia
RYKENDE FERSK: Det er ingenting som smaker så godt som ferske bakervarer, og dersom du elsker bakst er det nesten for ille å ikke kunne unne seg litt hver dag. Men kutter du ut sukker og hvitt mel så kan du faktisk det. Foto: fotogal - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det er ingenting som er så fristende som lukten av nystekte brød, rundstykker og kanelsnurrer. Og hadde det ikke vært deilig om du bare kunne gi etter for fristelsen så ofte du ville?

Dessverre er det slik at store mengder sukker og hvitt mel ikke er særlig gunstig å få i seg for ofte. Det kan nemlig få usunne konsekvenser for blodsukkeret, og i verste fall føre til diabetes type 2. Og her er vanlige hveteboller noe av det verste.

- Boller er kake og bør spises i moderate mengder. En bolle i ny og ne er ikke skadelig hverken for det ene eller det andre, men daglig inntak av boller er ikke så lurt, har trenings- og kostholdsekspert Ina Garthe, uttalt i en tidligere artikkel på KK.no.

Og særlig advarer hun mot boller med ekstra fyll, som sjokolade og krem, som selvfølgelig er enda mer energirikt.

Men når du vet hva du skal unngå blir det litt lettere å ta sunne valg. Og det aller beste er å ta seg av bakingen selv. Så til alle dere med en forkjærlighet for bakervarer; det går an å spise bakst hver dag så lenge du velger riktig.

LES OGSÅ: Trikset som gjør baksten luftig

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer