Barbere Lårene

Barberer du deg på lårene?

Ikke sikkert det er så lurt.

BARBERE LÅRENE?: Barberer du lårene i tillegg til leggene? Det er ikke sikkert det er så lurt.  Foto: Robert Przybysz - Fotolia
BARBERE LÅRENE?: Barberer du lårene i tillegg til leggene? Det er ikke sikkert det er så lurt. Foto: Robert Przybysz - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Sommer og sol gir oss endelig muligheten til å ta frem lett sommertøy og vise fram bare legger på stranden og på festlige kvelder. 

Først må vi bare renske opp i alt ugresset som vokser på bena våre. Skjeggstubber på leggene er tross alt ikke så lekkert. 

De fleste av oss holder seg til å kun barbere leggene, mens andre kanskje drar høvelen enda lengre oppover bena. Dette er en trend som hvert fall er svært vanlig i USA.

Men hvor langt opp trenger du egentlig å barbere?

LES OGSÅ: Ikke ha sex rett etter voksing

Opp til knærne er nok

– Det vanligste er å barbere opp til og med knærne, så fremt det er hår her.

- Så lenge det ikke er skjemmende hårvekst er det ikke nødvendig å fjerne hår på lårene, sier rektor og daglig leder av Beauty hudpleieskole, Grethe Marie Grimen til KK.no. 

Å ha litt lyse dun på lårene er helt normalt, og er slett ikke noe du trenger å fjerne. Disse hårene er nesten usynlige, og er i tillegg gjerne så myke at de heller ikke vil oppdages dersom noen skulle stryke deg på låret i løpet av kvelden.

LÅR ELLER IKKE LÅR? Det er slett ikke nødvendig å barbere lårene. Dette vil bare gjøre hårveksten stivere og mer synlig. Foto: Scanpix/NTB
LÅR ELLER IKKE LÅR? Det er slett ikke nødvendig å barbere lårene. Dette vil bare gjøre hårveksten stivere og mer synlig. Foto: Scanpix/NTB Vis mer

Dersom du likevel finner på å barbere dette området så kan saken raskt bli en helt annen.

– Det som skjer med håret når du barberer det er at du kutter spissen, noe som gjør at håret føles og ser stivere og hardere ut. Dette vil gjøre hårstråene mer synlig totalt sett når de vokser ut, forklarer hun.

Har du ikke barbert lårene før, kan det altså være like greit å la være. Det er tross alt slitsomt nok å skulle holde styr på legger og bikinilinje, så hvorfor skal du gidde å bry deg om det uproblematiske området i midten?

Barbering er ikke alltid best

Barbering er kanskje noe herk, men det har sine positive sider. Det er raskt, enkelt og billig. I tillegg gjør det ikke bare huden din hårfri og glatt, det vil også kunne ha en slags antialdrende effekt. Dette er fordi barbering eksfolierer huden ved å fjerne døde hudceller, og fungerer derfor litt som en såkalt dermapeeling. 

PERMANENT FJERNING: Dersom du først vil fjerne håret på lårene er voksing eller laserbehandling de beste alternativene. Foto: Scanpix/NTB
PERMANENT FJERNING: Dersom du først vil fjerne håret på lårene er voksing eller laserbehandling de beste alternativene. Foto: Scanpix/NTB Vis mer

Likevel er det ikke til å komme unna at barberingen også kan føre med seg irritert hud og inngrodde hår. Og noen kan oppleve å plages mer med dette enn andre.

For å unngå dette er det lurt å sørge for at du har skarpe barberblader og et barberskum som helst ikke har for høy pH-verdi. Det kan også hjelpe å eksfoliere huden litt i forkant.

Et annet alternativ er å gå for en annen hårfjerningsmetode. Kanskje er voksing noe som passer best for dine legger. Og dersom du absolutt føler at du bør fjerne hårene på lårene i tillegg er barbering i hvert fall ikke det beste valget.

– Dersom man har såpass mye hårvekst på lårene at man føler det er nødvendig å fjerne dette, vil jeg anbefale voksing eller laserbehandling, sier Grimen.

Voksing krever selvsagt at du lar hårene vokse ut igjen før du kan ta neste behandling, og for noen er kanskje dette ikke så fristende.

Ved hjelp av laser eller IPL kan du derimot kvitte seg med den uønskede hårveksten permanent, og som regel skal det minst 4-6 behandlinger til for å fjerne all uønsket hårvekst på et område.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer