Stress

Barnet ditt kan bli overvektig

...hvis du stresser.

Foto: www.imagesource.comAll Over Pr
Foto: www.imagesource.comAll Over Pr Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
At stress er negativt for din egen helse er velkjent. Nå viser en ny studie ved University of Illinois i USA at foreldrenes hektiske liv kan bidra til at barna blir tykke. Årsaken til det er at barn gjene tyr til trøstespising dersom de opplever at stressfaktoren i hjemmet blir for høy.
 • Ta testen: Hvor stresset er du?
 • Søker tilflukt i mat

  Når barna opplever at mor er stresset, søker de ofte tilflukt i mat - gjerne usunn sådan. Dette gjelder i hovedsak barn mellom 3 og 10 år, som har god tilgang på mat i hjemmet, og som kan hente den selv i kjøle- og kjøkkenskap.Barn over 10 år trøstespiser ikke i like stor grad, fordi de er store nok til å forlate huset på egenhånd når stressfaktoren hjemme topper seg.
 • 10-åringer: - Vi er så stressa
 • Voksne bekymrer seg mest over penger

  Den amerikanske undersøkelsen viste at den hyppigste årsaken til stress blant de voksne var stor arbeidsmengde og økonomiske bekymringer. 841 barn i familier med lav inntekt deltok i undersøkelsen.Omlag 17 prosent av amerikanske barn mellom 2 og 19 lider av fedme. Omlag 16 prosent er overvektige. Samlet sett betyr det at hvert tredje amerikanske barn har vektproblemer.LES OGSÅ:
 • 10 veier ut av kronisk stress
 • Stressfri med god samvittighet
 • Stress spiser hjerneceller
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer