Trening

Bedre enn slanking

Vil du være sunn? Da er trening viktigere enn fullkorn og spinat.

<strong>HOLD DEG I AKTIVITET:</strong> - Vi vet at det er sunnere å være overvektig og fysisk aktiv, enn tynn og ikke aktiv. Vi vet også at kroppen din tåler mer av all type mat, når du er fysisk aktiv, sier Irene Mårdalen, ansvarlig redaktør i Personlig Trening. Foto: Michele Constantini / ZenShui
HOLD DEG I AKTIVITET: - Vi vet at det er sunnere å være overvektig og fysisk aktiv, enn tynn og ikke aktiv. Vi vet også at kroppen din tåler mer av all type mat, når du er fysisk aktiv, sier Irene Mårdalen, ansvarlig redaktør i Personlig Trening. Foto: Michele Constantini / ZenShui Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


DETTE FÅR DU PÅ PERSONLIGTRENING.no

 • Personlig oppfølging
 • Norges beste kostholdseksperter
 • Norges beste treningseksperter
 • Skreddersydd treningsprogram
 • Kostholdstest
 • Kondisjonstest
 • Se resultatene med grafer
 • Instruksjonsvideoer
 • Treningsdagbok
 • Drahjelp fra andre medlemmer
 • Nye treningsvenner
Personligtrening.no er eid av Aller Media, moderselskapet til Aller Internett, som utgir KK.no.
Si din mening:

Trener du?En kvinne trener en del, elsker å spise en sjokoladebit hver dag. En annen er slank som et siv, men hater alle former for fysisk aktivitet.

Ja, jeg både trener og spiser sunt
 
461 (45%)
Ja, jeg trener og spiser det jeg vil
 
350 (34%)
Nei, jeg trener ikke, men passer kostholdet
 
104 (10%)
Jeg trener ikke, og spiser ikke særlig sunt
 
102 (10%)

Tren, og spis mer

- Hvem er sunnest?
- Vi vet at det er sunnere å være overvektig og fysisk aktiv, enn tynn og ikke aktiv. Vi vet også at kroppen din tåler mer av all type mat, når du er fysisk aktiv, sier Irene Mårdalen, ansvarlig redaktør i Personlig Trening.

Les også: Er du tynnfeit?

En halvtime om dagen

I utkastet til en rapport som skal ligge til grunn for nye, norske ernæringsråd, konkluderer forskere med at de gode helseeffektene av trening er helt klare. Rapporten, som du kan lese her, sier at fysisk aktivitet med moderat intensitet en halv time om dagen er nok til å gi betydelig helsegevinst.

30 minutter daglig er altså et minimum. Aktivitet utover dette, gir enda større gevinst. Men amerikanske forskere hevder at dette ikke er nok for å unngå overvekt.

Dette kan du gjøre

- For meg betyr det å trene 2-3 ganger i uken, samt mosjonere – gå tur, stelle i hagen, lufte hunden, gå trapper i 30-60 minutter hver dag, sier Mårdalen.

- Aktivitet er viktigst

Men hva er viktigst? Å løpe i skogen eller å unngå alt søtt og fett?

Danske forskere hevder at det aller viktigste er å følge treningsrådene. Så kan du heller gi etter for fristelser en gang i blant.

- Det viktigste er å være fysisk aktiv. Nummer to er å holde energibalansen, sier Bjørn Richelsen ved universitetet i Århus til Fpn.dk.

Det er altså essensielt å ikke innta flere kalorier enn man forbruker.

Unngå fettlagring

- Ved å være i aktivitet – og trene – forbrenner du mer energi i løpet av en dag, og dermed lagrer ikke kroppen fettet. Du forbruker det. Dermed tåler du også å spise mer, både sunt og usunt.

Stopper suget

Og med trening kan det også hende at suget etter baconcrisp, pizza og sjokkis forsvinner.
- Du får lyst på sunnere kost når du trener. Kroppen higer etter grovbrød, fisk og fileter når du trener, fordi det er det kroppen i stor grad trenger. Og hvis du vil unne deg en sjokolade, er det aller beste tidspunktet rett etter at økten er ferdig, sier Irene Mårdalen, ansvarlig redaktør i PersonligTrening.no">Personlig Trening.

Få oversikten

Usikker på om du har balanse på kalorikontoen?
- Hos oss på PersonligTrening.noPersonlig Trening får du treningspoeng for all aktivitet du registrerer, og poengene gir deg en kategori. Ved å bruke det, vil du enkelt finne ut om du er i kategorien sofasliter, litt aktiv, aktiv, svært aktiv, toppidrettsutøver eller olympisk mester. Målet bør være å komme i kategorien aktiv. Da gjør du en formidabel innsats for kroppen din! sier Mårdalen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer