Omega 3

Bedre sex med tankekraft

Med disse knepene får dere bokstavelig talt sex på hjernen.

Sex på hjernen? Det er faktisk ikke så dumt.. Foto: www.imagesource.com
Sex på hjernen? Det er faktisk ikke så dumt.. Foto: www.imagesource.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ingen spøk at nøkkelen til bedre sex sitter i hjernen, ifølge psykiater og hjernespesialist, Dr. Daniel Amen, kjent fra talkshowet Oprah. Amen har studert mer enn 36.000 scannede hjernefotografier, og har trukket den konklusjon at hvordan hjernen ser ut og fungerer sier mye om hvordan en person oppfører seg, også seksuelt.
 • Få lyst på lyst
 • Derfor bør du ha sex i kveld
 • 10 veier til het sommer-sex
 • Her er noen praktiske tips som kan forbedre sexlivet og forholdet ditt:

  1. Sunne tanker

  Dersom du tenker sunne tanker, så får du også bedre sex. Når hjernen din jobber riktig, gjør du det også. Da kan du være kjærlig, hensynsfull, romantisk og leken – alt ettersom, så lenge tankene dine jobber for deg, ikke mot deg, hevder kjendislegen i boken Sex on the Brain: 12 Lessons to Enhance Your Love Life.

  2. Unngå depresjoner

  Dersom hjernen din er full av depressive følelser, da ligger sexen dårlig an. Dersom du tar dette problemet ved roten derimot, da gjør du sexlivet ditt en tjeneste. Et lystig sinn gjør oss lettere i stand til å knytte bånd til andre og prestere seksuelt. Dr. Amen anbefaler omega-3 fettsyrer i form av fiskeolje, trening og l-tyrosin, som er en aminosyre, for å øke aktiviteten i den fremre delen av hjernen, noe som jager depressive følelser på dør.

  3. Vær takknemlig

  Å endre måten du tenker på kan få hjernen til å fungere enda mer i din og sexlivets favør. Dersom du fokuserer på fem ting du er takknemlig for hver eneste dag, da har du mye mindre sjanser for å bli deprimert. Depresjoner er nemlig sexdreper nummer én., ifølge Amen.

  4. Forstå forskjellene

  Mannlige og kvinnelige hjerner er forskjellige. Å forstå disse forskjellene er alfa og omega for et bra sexliv.

  5. Lær ham opp

  Nettopp fordi vi fungerer så ulikt, og fordi kvinner trenger å koble ut for å ha sex mens menn kobler ut mens de har sex, så er kvinner nødt til å si hva de ønsker seg i senga. Kvinner må rett og slett lære opp partneren sin gjennom øvelse, repetisjon og god coaching, påpeker Amen.

  6. Riktig forspill

  En fotmassasje er et skikkelig forspill, ifølge Dr. Amen. Det ikke mange er klar over er at det området i hjernen som gjør at du kjenner følelsen i føttene dine, ligger rett ved siden av det området som styrer følelsene i kjønnsorganene. En fotmassasje er med andre ord både avslappende og ikke så rent lite opphissende, forklarer han.

  7. Rett afrodisiaka

  Ekte afrodisiaka er ting som fører til økt blodtilstrømning, som for eksempel naturlegemiddelet ginseng. Alt som derimot hindrer eller minsker blodtilstrømningen, som koffein, nikotin og lite søvn virker motsatt. Naturlige afrodisiaka som anbefales for menn er kanel, gresskarpai, smultringer, lavendel, pizza med ost og roast biff. For kvinner skal visstnok babypudder få fart på blodstrømmen.LES OGSÅ:
 • Den store orgasmeguiden
 • Slik blir du god i senga
 • Sextips for sjenerte
 • Ti tips for tidsklemme-sex
 • Sannheten om g-punktet
 • Kunsten å gå bakveien
 • Fetisjer til lyst og latter
 • Slik får du ham dit du vil
 • Lær deg å snakke sexy i senga
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer