Fantasier

Bedre sex med tankens kraft

Du skal ikke kimse av sexfantasiene som dukker opp i hodet ditt. La dem komme, og dyrk dem.

SMAKEN ER SOM BAKEN: Noen tenner på rollespill, mens andre tenner på armhuler.Det finnes mange ulike fetisjer der ute, og her er noen du sikkert ikke har hørt om. Foto: All Over PressAll Over Press
SMAKEN ER SOM BAKEN: Noen tenner på rollespill, mens andre tenner på armhuler.Det finnes mange ulike fetisjer der ute, og her er noen du sikkert ikke har hørt om. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fantasier har nemlig sine fordeler, skriver Educativ.

Folk flest har seksuelle fantasier. Det er en naturlig måte å uttrykke vår seksuelle og sensuelle side. Innholdet varierer, etter hvor gamle vi er, hvilket kjønn, hvilken seksuell orientering og hvilken seksuell historie vi har. Noen kan dagdrømme, andre fantaserer mens de har sex eller når de onanerer. Mange har den samme fantasien hver gang, andre har en livlig erotisk fantasi. Felles for alle er at fantasiene har en positiv effekt på vårt intime liv.

Norske par oppfyller fantasier i utlandet

Fantasifordeler

Fantasier hjelper mot anspenthet, stress og frustrasjon. De stimulerer seksualiteten til den som fantaserer, og kan være med på å utvide repertoiret til et par - dersom de snakker om fantasiene.
Det er en kjent sak at sex starter i hjernen, som er kroppens kanskje største seksuelle organ. Et aktivt fantasiliv betyr med andre ord at du kan få hodet raskere klart for sex. Fantasier er også en ufarlig måte å tilføre et etablert forhold noe nytt.

LES OGSÅ: Hemmelige sexfantasier

Lær deg å fantasere

Vi er ikke alltid bevisst på det, men vi blir gjerne hjemsøkt av fantasiene våre når vi sover. Selv om du etter alt å dømme var mer kreativ som barn er det noen fantasier som utvikler som er forbeholdt voksenlivet, nemlig sexfantasiene.

Dersom det ikke ligger naturlig for deg å fantasere, så kan du lære deg å fantasere mer. Erotiske bøker, blader og filmer kan inspirere deg og gi næring til tankene dine. Når du finner ut hva som gjør deg opphisset, blir det mye enklere å ta i bruk fantasien til å få bedre sex, både alene og sammen med partneren din.

LES OGSÅ: Hvilken type er du?

Aksepter fantasiene dine.

Blir du sjokkert over hvor langt tankevirksomheten din tar deg vekk fra virkeligheten? Vit at mange har de samme eller lignende fantasier, og det gjør dem ikke perverse eller ekle.
- Det er viktig at du aksepterer fantasiene dine for det de er, fordi avslapning er nøkkelen til seksuell lykke, sier journalist Michael Castleman i Ekstra Bladet.
Hemmeligheten bak et godt sexliv er nemlig ikke bare hva som skjer rent fysisk, men også det som skjer i hodet.

LES OGSÅ: Dette fantaserer vi mest om

Positiv effekt

Fantaserer du om andre i sengen, selv om du er kjempefornøyd med partneren? Slapp av. Det er faktisk helt normalt. Dersom du fantaserer om noen andre mens dere har sex, betyr nødvendigvis ikke at du er i et dårlig forhold eller at du er utro. Det avkrefter sexolog og parterapeut Rikke Thuesen. Hun mener at sexfantasier fungerer som et frirom, og kan gi et ekstra kick og mer opphisselse i selve akten.

- Fantasier kan brukes som et krydder i parforholdet. Dersom man kan utveksler ideer, snakke og prøve andre ting, og åpent og trygt finne ut av hva man har av lyster, er det med på å sikre utvikling og lidenskap i sexlivet med partneren, sier Thuesen.

LES OGSÅ: Fantasien dere ikke røper

Ikke fortell alt

Men selv om det oppfordres til å dele fantasier, er det likevel noen tanker som kan være lurt å holde for seg selv. I hvert fall hvis du vil unngå å såre din kjære, råder Castleman.

Dersom det er naboen, kollegaen eller en venn som stadig dukker opp i sexfantasiene dine, er det kanskje best å la være å si det. Ikke fordi det er unormalt, men fordi det er noe som faktisk kan skje i virkeligheten, og kan dermed skade forholdet ditt.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer