Negler

Begår du denne negletabben?

Å klippe av neglebåndene kan gå på helsa løs. Slik bør du ta vare på dem.

BÅDE USUNNT OG STYGT: Å klippe av neglebåndene kan føre til infeksjoner og ømme områder rundt neglene. Selv ikke en perfekt lagt neglelakk ser pen ut hvis du ikke tar vare på neglebåndene dine. Følg ekspertens tips for å ta best mulig vare på neglebåndene dine.  Foto: Thinkstock
BÅDE USUNNT OG STYGT: Å klippe av neglebåndene kan føre til infeksjoner og ømme områder rundt neglene. Selv ikke en perfekt lagt neglelakk ser pen ut hvis du ikke tar vare på neglebåndene dine. Følg ekspertens tips for å ta best mulig vare på neglebåndene dine. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hender, negler, hår og hud merker godt når klimaet endrer seg, og det blir ekstra viktig med pleiende produkter. Når hendene er tørre, smører du dem med en god, feit håndkrem, men hva med neglebåndene. De som kryper oppover neglene, sprekker og blir ømme og såre? Skal du egentlig fjerne dem?LES OGSÅ: KK.no's store håndkremtest fra 2011

Ikke klipp dem!

– Nei, det skal du ikke. Hvis du for eksempel klipper neglebåndene, blir de ofte røde og såre, samt at huden beskytter seg ved å vokse fortere, ergo så blir dette noe du alltid må fortsette å gjøre, sier Karianne Kvalheim hos NeglAkademiet (ekstern lenke).LES OGSÅ: Slik legger du helt perfekt neglelakkHun sier det ikke er så vanlig å klippe neglebånd her til lands, men gjør du det, bør du slutte.– Hvis du klipper dem er sjansen for å klippe for mye stor, og du kan fort få infeksjoner. Huden ser også ofte sår og rød ut på de som stadig klipper neglebånd, sier hun.

Slik tar du vare på dem

Så hva skal du egentlig gjøre med dem?– Du skal bruke en neglebåndskrem for å gradvis mykgjøre neglebåndene slik at de holder seg myke og spenstige, forklarer Karianne Kvalheim. – Vask hendene godt, eller gjør dette etter du har dusjet – når huden er myk, foreslår hun. – Bruk neglebåndskrem eller negleolje og skyv neglebåndet forsiktig tilbake med en neglebåndsskyver med myk tupp eller en trepinne. Ved å gjøre dette jevnlig, får du en pen og hel, avrundet kant, og negleplaten og huden rundt ser frisk og sunn ut.

Dette trenger du

Du bør bruke produkter som er tilpasset negler og neglebånd for best mulig resultat. Disse finner du hos profosjenelle neglesalonger, hud- og spasalonger eller parfymerier. Se noen produktforslag her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer