Helse & Livsstil

Ber besteforeldre ofre seg

Dropp den dyre ferieturen, hyttekjøpet og ny bil. Slik lyder rådet fra psykolog.

Ber besteforeldre ofre seg
Publisert
Sist oppdatert
Dersom du er glad i barnebarna dine bør du tenke over hvordan du lever livet ditt, hevder psykolog.

Dropp den dyre ferieturen, hyttekjøpet og ny bil, er budskapet til dagens besteforeldre fra psykolog Morten Müller-Nilssen.

– Hvis barnebarna er viktig for deg, må det få konsekvenser for hvordan du lever livet ditt, sier han til Vårt Land.

En undersøkelse av Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA) viser at en tredel av norske barnebarn ser minst en av besteforeldrene ukentlig, en tredel månedlig og den siste tredjedelen et par ganger i året.

– Når det gjelder barnebarn, er det ikke kvalitetstid som gjelder, men kvantitet. Du kan ikke være kjempeflink to ganger i året, sier Müller-Nilssen.

Oddbjørn Evenshaug som er redaktør i nettstedet besteforeldre.no, mener at dagens besteforeldre strekker seg lengre enn tidligere, både som barnevakter, ved henting i barnehage og SFO, hjelp til oppussing – og til og med ved å yte lån.

– Jeg har inntrykk av at forventningene om at ens egne foreldre skal stille opp, er i ferd med å bre seg blant småbarnsforeldre. Aldri før har besteforeldre stilt opp like mye som de gjør i dag, mener Evenshaug.

LES OGSÅ:
 • Lykke er billig
 • Tren deg lykkelig
 • Omsorg er medisin
 • Ber besteforeldre ofre seg
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer