Helse & Livsstil

Ber Brustad bla opp

Beate Gangås forventer mer penger til kvinners hjertehelse.

Likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås.
Likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hun er sikker i sin sak, likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås. - Vi trenger mer kunnskap om kvinners hjertehelse. Det aller meste av forskning på dette området har vært gjort på menn, og kvinners hjertesykdom arter seg annerledes. Mange kvinner opplever også å ikke bli tatt på alvor når de oppsøker helsevesenet. Det er et kjempeproblem, sier Gangås.Hun er engasjert i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke sin nye kampanje Go Red, som er rettet mot kvinner.
 • Les mer om kampanjen her.
 • Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad er også med på å fronte kampanjen, og ønsker også mer kunnskap om kvinners hjertehelse. - Alle er enige om at det må satses på dette området. Også regjeringen. Da forventer jeg at det også settes av mer penger til formålet. Dette er ikke noe å tvile på. Pengene må på bordet, mener Gangås. Helseministeren kan ikke si noe konkret om det blir avsatt penger til å forske på kvinners hjertehelse, eller noe om hvor store summer det i så fall blir snakk om.- Statsbudsjettet er jo ikke klart før i oktober, sier Brustad.Men hun mener regjeringen prioriterer kvinnehelse.- Vi har det siste året bevilget 20 millioner kroner til et eget kompetansesenter for kvinnehelse på Rikshospitalet, og vi vil fortsette å å jobbe for kvinners helse.LES OGSÅ:
 • Hjerterdamer
 • Leder: Elsk ditt hjerte
 • Er du i snill mot hjertet ditt? Ta hjertetesten og sjekk om du er i faresonen
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.