PLATEAKTUELL: «Far faller» heter Bjørn Eidsvågs nye plate, som kom i salg i oktober.  Foto: Agnete Brun/All Over Press
PLATEAKTUELL: «Far faller» heter Bjørn Eidsvågs nye plate, som kom i salg i oktober. Foto: Agnete Brun/All Over Press Vis mer

Barn

Bjørn Eidsvåg: - Jeg gråt av glede og lettelse

Musikeren og kona var lenge bekymret for at de ikke kunne få barn.

Publisert
Selv om det er 35 år siden han ble pappa før første gang, blir plateaktuelle Bjørn Eidsvåg (59) fortsatt rørt til tårer når han tenker på øyeblikket da farsfølelsen kom inn i livet hans.

I likhet med sin duettpartner Lisa Nilsson trodde nemlig Bjørn og kona Ragnhild en stund at de ikke kunne få barn.

Deres førstefødte var så planlagt, ønsket og etterlengtet at livet gikk litt i knas da han aldri kom.

- Vi var sånne som var veldig gode på familieplanlegging. Bare Ragnhild var ferdig med utdanningen og jeg var kommet opp i litt fart som musiker, skulle jeg være hjemme med barn. Da det nærmet seg et år med negative graviditetstester, ble vi jo litt fortvilet, minnes Eidsvåg.

LES OGSÅ: Lise Askvik ble skutt som seksåring. Så fikk hun brystkreft.

FAR OG SØNN: Bjørns førstefødte Einar er blitt en voksen mann på 35 år. Nå er de like mye kompiser som far og sønn. Foto: Geir Dokken
FAR OG SØNN: Bjørns førstefødte Einar er blitt en voksen mann på 35 år. Nå er de like mye kompiser som far og sønn. Foto: Geir Dokken Vis mer
Vis mer

Hadde ryddet plass

På den tiden fantes ikke hjemmetester, man måtte levere urinprøve på apoteket og vente noen dager på svaret. Å møte opp på apoteket, måned etter måned, bare for å få enda en skuffelse slengt i trynet over disk, ble for mye for Bjørns kone Ragnhild.

Derfor var det han som gikk inn på apoteket på Ullevål sykehus en dag i 1977, mens hun ventet utenfor i feriepakket bil.

- Vi ønsket det så sterkt, vi hadde ryddet plass i livene våre til et barn. Og bare jeg fikk den beskjeden, idet jeg fikk vite at det var et barn på vei, da kjente jeg at jeg begynte å bli far. Bare det å få lov til å gå ut til hun som satt i bilen og fortelle det, nei det ...

- Det var så sterkt. Den dagen hadde vi den fineste bilturen vi noensinne har hatt, fra Oslo til Stavanger. Vi stoppet på en bergknapp ved sjøen og spiste nisten vår og feiret og hadde det veldig, veldig fint, forteller han.

Bjørn Eidsvåg er aktuell med albumet «Far faller», og er i disse dager på Norgesturné.

Hele intervjuet om farsrollen kan du lese i KK 45, i salg fra ferdag 8. november.

Og du - søndag er det farsdag!

STOLT FAR: Deres førstefødte var så planlagt, ønsket og etterlengtet. Foto: Privat
STOLT FAR: Deres førstefødte var så planlagt, ønsket og etterlengtet. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer