EKSTRA HELSEBRINGENDE: Ikke bare beskytter de mot hjertesykdom og diabetes, forskning viser at de kan bryte ned fettceller også. Foto: Colourbox
EKSTRA HELSEBRINGENDE: Ikke bare beskytter de mot hjertesykdom og diabetes, forskning viser at de kan bryte ned fettceller også. Foto: Colourbox Vis mer

Kosthold

Blåbær kan gjøre deg slankere

Gladnyhet til bærspisere - de små blå kan bryte ned fettceller.

Blåbæret kalles slankernes nye superfrukt, etter at forskning avslørte bærets potensiale til å bryte ned eksisterende fettceller - i tillegg til at de hemmer dannelsen av nye fettceller, skriver MarieClaire.co.uk.

Blåbæret er allerede kjent som supermat, fordi de kan forebygge hjertesykdom og diabetes type 2. Supermat er matvarer som er kjent for å bedre immunforsvaret og er ekstra gunstige når det gjelder å forebygge sykdom. Nå kan de blå vidunderbærene også bli et viktig våpen i kampen mot overvekt.

Hindrer fettceller

Testene som er utført ved Texas Woman's University viser at polyfenoler kan kutte antall fettceller i kroppen med 73 prosent.
- Sjansen er der for at blåbær også kan bidra til å redusere sjansen for at fettvev dannes i kroppen, sier studiens forfatter Shiwani Moghe.

Les også: Sunt å spise mat som er lilla

Kjempeslanke testere

Resultatene viste at den høyeste dosen av polyfenoler fra blåbær reduserte 75 prosent av lipidene i mus, men selv den laveste dosen kuttet antall fettceller med 27 prosent.

- Vi må også teste denne dosen på mennesker, for å forsikre oss om at det ikke er noen skadelige bivirkninger, og for å finne ut hvilken dose som er mest effektiv, sier Shiwani.

Les også: Spis deg slank

Godt for mye

Blåbær inneholder stoffet antocyanidiner som gir den fine fargen og beskytter mot mikroorganismer. De er med andre ord plantenes eget immunforsvar.

Det fantastiske er at disse viktige egenskapene overføres til kroppen etter at vi har spist bær. Det fører til at vi får effektive antioksidanter som igjen er en viktig beskyttelse mot utvikling av kreft og hjerte- og karsykdommer, skriver Bama.