Frukt Og Bær

Blåbærturen

Noe av det sunneste du kan gjøre på sensommeren er å gå på blåbærtur.

Blåbærturen
Publisert
Sist oppdatert
Da Haakon Lie ble spurt om hva han hadde gjort eller spist for å bevare helsa i hundre år, svare han kontant:- En neve blåbær hver dag.Blåbær er ikke bare søtt og godt; de mørke bærene er også fulle av de etterlengtede antioksidantene. Antioksidanter bekjemper frie radikaler i kroppen, og forskning peker i retning av at antioksidanter er med på å forebygge kreft. Blåbær er dessuten kalorifattige, senker kolesterolet og virker mageregulerende. I tillegg kan det hende at de holder deg ung. - Studier på rotter viser at ekstrakter fra blåbær kan forsinke aldringsprosessen og gjøre hjernen klarere, sier Harald Carlsen fra Institutt for ernæringsforskning ved Universitetet i Oslo til forskning.no.Blåbær har mange bruksområder. De kan spises naturell, bli til saft og syltetøy, brukes både i og på kaker, tilsettes i smoothies eller spises sammen med frokostblandingen. Klassikeren er selvsagt blåbærpannekaker med etterfølgende knallblå tunge. August er høysesong for blåbær. Ta en tur i skogen med noe å plukke i. Skogsturer er fin-fin trim, og fangsten gjør deg minst like godt. Blåbærene skal være mørke i farge og ha en tørr overflate - er de bløte eller i ferd med å skrumpe inn, lar du dem stå. BlåbæreksplosjonBland 1 dl blåbær sammen med en halv banan, et beger 0,1% blåbæryoghurt (Yoplait) og 1 dl blåbærjuice eller druejuice. Kjør det hele i en smoothie sammen med 3-4 isbiter, til du får en glatt masse. Drikkes og nytes - en perfekt start på morgenen, eller som sunn «kosemat» om kvelden.Flere oppskifter med blåbær:
 • Pannekaker med blåbær-yoghurtis
 • Blåbærscones
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer