RØFF MORGEN? Det finnes håp! Bakrusen går heldigvis over, og enn så lenge kan du ta noen enkle grep for å se hundre ganger bedre ut enn du føler deg.  Foto: All Over Press
RØFF MORGEN? Det finnes håp! Bakrusen går heldigvis over, og enn så lenge kan du ta noen enkle grep for å se hundre ganger bedre ut enn du føler deg. Foto: All Over Press Vis mer

Sminketips

Ble festen litt for bra i natt?

Her er triksene som gjør at du ser frisk og rask ut selv om formen ikke er helt på topp.

Publisert
Sist oppdatert
Det ble kanskje ett par glass champagne for mye i går kveld? Kanskje fikk du ikke alle timene søvn du gjerne skulle hatt heller.

Dagen derpå kan du oppleve hoven, flekkete og dehydrert hud, røde øyne og tørre, sprukne lepper.

Heldigvis finnes det ting du kan gjøre for å få både huden, leppene og øynene dine til å se ut som du la deg før fyrverkeriet gikk i lufta uten en dråpe alkohol innabords.

Livredning for huden

For det første kan vi vel alle være ærlige om at det ikke er helt sikkert all sminken ble fjernet etter nattas festligheter. Dersom du ikke fjernet partysminken din, bør det være det aller første du gjør.

LES OGSÅ: Ble det sent i går?

Rens huden to ganger – den første gangen fjerner alle sminkerester og annet overflatesmuss, mens den andre gangen faktisk renser huden din.

Spray gjerne en fuktighetsgivende spray over hele ansiktet før du smører deg godt med fuktighetskrem og la den trekke litt inn i huden før du sminker deg.

Trøtte, hovne øyne?

Hvis området rundt øynene dine er hovent, trenger du kulde og lett press. Det aller beste er om du har en øyemaske (gjerne en i plast med gelé inni) liggende i kjøleskapet som du kan legge over øynene i noen minutter. Ellers kan du væte noen bomullsdotter og hive dem i fryseren i et par minutter. Pass på så de ikke fryser, men bare er kalde. Legg dem så over lukkede øyne og press veldig forsiktig.

Påfør en øyegelé eller øyekrem over området rundt øynene. Hvis du ikke har kjempelyst til å få fart på rynkedannelsen rundt øynene (og hvem har vel det?), så bør du unngå å dra i huden.

Et godt tips er også å oppbevare øyegeleen din i kjøleskapet, så kvitter du deg med hovne øyne i en fei hver eneste morgen.

LES OGSÅ: Smarte sminketriks når du er syk

Ta heller litt krem eller gelé på en finger og legg små prikker rundt hele øyet. Press deretter produktet lett inn i huden med en finger. Bruk gjerne litt tid på dette, siden det lette trykket setter i gang lymfedrenasjen, som også får ned hovenheten.
LES OGSÅ: Skal du også slutte å røyke i dag?

Kyssbare lepper

Var ikke drageånde ditt eneste munnrelaterte problem når du våknet i dag? Hvis leppene dine er veldig tørre og flakete, kan du starte med en lett eksfoliering. Du kan blande litt sukker og olivenolje til en tjukk masse og gni den godt over leppene før du skyller av. Bruk en finger eller en myk tannbørste (ikke den du pusser tennene med) til å få av flakene.

Dersom de bare er litt tørre, kan du ta litt vaselin eller en god, fet leppepomade på leppene og eksfoliere med en Q-tip. Rull bomullspinnen over leppene til eventuelle flak er borte.

Påfør en god leppepomade og la den sitte på mens du sminker resten av ansiktet – kanskje fant du en ny favoritt i vår store leppepomadetest?

Smink deg lite, men effektivt

Når det gjelder sminke, gjelder «less is more»-prinsippet i høyeste grad når du er sliten og dehydrert etter en fuktig aften. Bruk heller det meste av tiden din på å få fukt tilbake i huden.

Hvis huden din ikke er flekkete og rød, kan du hoppe over foundation og bare bruke en concealer akkurat der du trenger det. Dersom du trenger litt mer hjelp med å jevne ut en ejevn hudtone, kan du gjerne gå for en lett og lysreflekterende variant for å gi huden din litt glød.

Har du dehydrert hud, ser det bare verre ut jo mer produkt du pakker på, så vær lett på labben og bruk bare akkurat så mye du trenger.

Legg en concealer på områder med urenheter eller pigmentflekker. Har du mørke ringer under øynene, pass på at du tar concealer bare der huden er mørk.

Gå for kremprodukter

For å få litt liv i kinnene, er det aller best å gå for en kremblush. Siden de er kremprodukter vil de være med å gi huden din glød, så du ser hydrert og fresh ut. Kremprodukter ser dessuten mer naturlige ut på huden enn pudderprodukter – mer som om du har gått deg en frisk morgentur enn sminket deg.

Kremprodukter er også veldig fint og enkelt på øynene. Finn en kremskygge som er ganske nær din egen hudtone, gjerne med bitte litt fint skimmer i, og påfør veldig lite på øyelokket. Bruk en ren finger for å få resultatet penest mulig på kortest mulig tid.

Dette jevner ut huden og gir litt definisjon til øynene dine uten å være for mye. Det handler mer om å se våken ut enn å se veldig sminket ut, så hold deg unna for mørke farger og gå heller noe som trekker mer lys til øynene dine.

Bruk en vippetang til å få en bøy på vippene dine. Dette åpner blikket og gjør en stor forskjell når du får på deg mascara.

Når det gjelder mascara, bør du gå for en som ser mest mulig naturlig ut. Unngå klumper og vær nøye med å få den helt inntil vipperota. Ta gjerne litt på de nedre vippene også, så får definert øynene dine litt mer.

Fjern rødhet i en fei

Et lite triks hvis du har mye rødhet i øynene eller bare vil se litt mer våken og utvhilt ut, er å bruke en lys kajal på den nedre våtkanten. Hvit kajal ser veldig unaturlig ut, så unngå det. Gå heller for en hudfarget variant. Prøv og se hvor mye friskere du ser ut med en gang!

Hvis fargen på leppene dine er veldig flekkete, kan du bruke en nøytral lipliner til å jevne den litt ut. Påfør den veldig forsiktig og dust over hele leppen.

Avslutt med en lipgloss med en naturlig farge eller en leppepomade. Det viktigste er at leppene dine får fukt og ser hydrerte ut. Har du et leppeprodukt som lukter ekstra friskt og godt, kan det også være med å løfte humøret ditt litt.

Så er det bare å smile og ønske det nye året velkommen med det tilsynelatende duggfriske og uthvilte fjeset ditt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer