Sol

Bleke får ikke ta sol

Dersom du er ung, blek eller solte deg i går - da slipper du ikke inn på solsentre i Australia.

Personer med hudtype 1, altså som har sensitiv hud som lett blir solbrent, får ikke ta solarium i Australia. Foto: www.imagesource.com
Personer med hudtype 1, altså som har sensitiv hud som lett blir solbrent, får ikke ta solarium i Australia. Foto: www.imagesource.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Australiere går nå drastisk til verks for å minske skadeomfanget av kunstig sol. Fra 1. januar slipper du ikke inn på solsentre i store deler av Australia dersom du har lys og sensitiv hud.

 • Hold deg unna kunstig sol

 • Vurderer alder og hudtyper

  I kjølvannet av de mange ferske rapportene om skadevirkningene av kunstig sol dersom du er under 35 år, går australiere drastisk til verks og innfører begrensninger på sentrene.

  The Australian Medical Association har lenge kritisert den australske landsdelen New State Wales for å være trege i hempa, etter at både Victoria, Sør-Australia og Vest-Australia nylig har samtykket til de nye reglene.

  Reglene går ut på at solsentrene får 18-årsgrense, grunnet det urovekkende høye antallet tenåringer som soler seg i solarium, og alle med hudtype 1, hvilket vil si de som har sensitiv hud som lett blir solbrent, bannlyses.

  Ikke lenger selvbetjent

  Man vil også begrense besøkene på sentrene, slik at man ikke har mulighet til å besøke dem mer enn en gang hver andre dag. Det blir også slutt på myntautomatene.

  Forskning utført ved the Queensland Institute of Medical Research viser at solariumsbrukere under 35 år har dobbelt så stor risiko (98 prosent) for å utvikle den farlige formen for hudkreft, nemlig føflekk-kreft.

  Solariumsindustrien er firedoblet siden 1992, og tenåringer er den mest utsatte gruppen, ifølge undersøkelser.

  LES OGSÅ:
 • Slik holder du deg ung
 • Selvbruningsguiden
 • Bli brun med Barbie-medisin
 • Kreftforeningens solvettregler
 • Foto: www.imagesource.com
  Foto: www.imagesource.com Vis mer
  Australiere er, natulig nok, utsatt for å pådra seg hudkreft, da ikke bare bor i et solfylt land, men i tillegg er ivrige tilhengere av kunstig sol.
  Australiere er, natulig nok, utsatt for å pådra seg hudkreft, da ikke bare bor i et solfylt land, men i tillegg er ivrige tilhengere av kunstig sol. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer