Hår

Bleking kan ødelegge håret ditt

Gjør du det ofte, vil hårstråene sakte men sikkert slites i stykker.

BLEKING: Håret ditt blir skadet av bleking. Det kan derfor være lurt å heller farge det.  Foto: Thinkstock
BLEKING: Håret ditt blir skadet av bleking. Det kan derfor være lurt å heller farge det. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
De aller fleste har farget eller bleket håret en eller annen gang - enten hos frisøren, eller hjemme.

Det har blitt skrevet mye om hvor viktig det er å pleie håret etter farging, men det er vel så viktig å tenke på hårets tilstand før du bestemmer deg for å bleke eller farge det.

LES OGSÅ: Les dette før du farger håret hjemme

Sliter veldig på håret

Å farge håret er ikke nødvendigvis så skadelig, men å bleke, eller skifte fra mørkt til lyst hår sliter veldig, ifølge Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam,

– Når håret blekes brukes det sterke alkaliske kjemikalier for å åpne skjellaget, trekke inn og deretter fjerne fargepigmentene i håret ditt. I et sort eller mørkebrunt hår er de røde pigmentene dominerende, og disse er det som sitter hardest igjen.

– Dette er grunnen til at håret ofte blir oransje når mørkt hår blekes. Pigmentene som fjernes kommer ikke tilbake, så håret må vokse ut eller farges mørkt igjen før fargen blir som den var, sier hun til KK.no.

Unngå hvis håret er slitt

Dersom du har veldig slitt hår anbefaler Holm-Glad deg å ligge unne bleking fordi det ofte gjør vondt verre.

– Hår som er bleket kan faktisk brekke tvers av hvis det får bleking på seg igjen. Så hvis du har slitt hår anbefaler jeg deg heller å velge en vanlig hårfarge. Håret kan faktisk se sunnere ut etter en fin hårfarging, forteller hun.

KKs make-up artist og skjønnhetsjournalist - Tone Vid Skipà, forteller at all form for bleking er skadelig for håret ditt.

– All form for bleking er skadelig - uansett hvordan du gjør det. Det samme gjelder avfarging. Dersom du ønsker å lysne håret er det bedre å farge inn lyse striper, dette sliter ikke like mye, sier hun til KK.no.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om håret ditt

Gi håret riktig pleie

De fleste frisører vil anbefale deg å ta en hårkur jevnlig. Dette er som «supermat» for håret, og vil hjelpe til med å forbygge skade på hårstråene og også behandle og gjenoppbygge hår som allerede er skadet.

Én ting er slitasjen du opplever når du bleker eller farger håret der og da, men håret blir verre etter hvert og riktig pleie er helt avgjørende for hårets tilstand.

Kur derfor håret minst én gang i uken så får det den næringen det trenger for å bli sterkt og sunt igjen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer