øyekontakt

Bli en ekspert på å flørte - med øynene!

Ifølge sexguru Tracy Cox har riktig øyekontakt ekstremt mye å si.

FLØRT MED BLIKKET: Visste du at øyekontakt er den mest effektive måte å vise at du er seksuelt interessert i noen?  Foto: DPA
FLØRT MED BLIKKET: Visste du at øyekontakt er den mest effektive måte å vise at du er seksuelt interessert i noen? Foto: DPA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Øynene er vårt viktigste sanseorgan - det er nemlig de som gir oss 80 prosent av informasjonen om hvordan verden rundt oss ser ut, og hvordan vi skal forholde oss til den.

Da kommer det kanskje ikke som en overraskelse at studier viser at øyekontakt er en av de mest effektive måtene å signalisere seksuell interesse på.  

Den verdenskjente sexguruen Tracey Cox, hevder imidlertid at det krever litt mer enn øyekontakt dersom du skal kapre drømmemannen, skriver britiske Daily Mail.

Her er hennes fem mest effektive måter å flørte med øynene på.

LES OGSÅ: Flørt med skikkelig suksess

1. Sjekk han ut i fire og et halvt sekund

Til vanlig bruker vi cirka tre sekunder på å sjekke ut ansiktet til en fremmed. Bruker man da fire og et halvt sekund er det klart at vedkommende har fanget blikket ditt.

Har dere øyekontakt i mer enn ti sekunder betyr det en av to ting: dere er i ferd med å slåss eller ha sex.

SJEKK HAN UT: Kikker du på han i mer enn fire og et halvt sekund er dette en måte å vise at du er interessert.  Foto: Sergey Nivens - Fotolia
SJEKK HAN UT: Kikker du på han i mer enn fire og et halvt sekund er dette en måte å vise at du er interessert. Foto: Sergey Nivens - Fotolia Vis mer

Langvarig øyekontakt vekker intense følelsesmessige reaksjoner i oss - det aktiverer nervesystemet vårt som igjen øker hjertefrekvensen og blodstrømmen, og stimulerer produksjonen av enkelte hormoner.

2. Hvil øynene på han litt og se så vekk

Studier har vist at dette er en nesten idiotsikker måte å finne ut om en fremmed er interessert i deg.

Hvil øynene på vedkommende slik at han er klar over at du har lagt merke til han. Mens han fortsatt ser på deg, flytter du øynene ut i rommet noen sekunder før du ser tilbake på han.

Dette signaliserer at han tiltrekker deg, og at du har valgt han etter å ha sjekket ut de andre mennene i rommet. Dersom han er interessert vil han mest sannsynlig se ned i gulvet noen sekunder før han kikker direkte på deg og låser blikket.

Ser han derimot vekk, og ser ikke tilbake på deg etter ett til to minutter er det nesten hundre prosent sikkert at han ikke er interessert.

HVIL ØYNENE PÅ HAN: Ved å kikke ut i rommet og så tilbake på han vil dette være et signal på at du er interessert.  Foto: Fotolia
HVIL ØYNENE PÅ HAN: Ved å kikke ut i rommet og så tilbake på han vil dette være et signal på at du er interessert. Foto: Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Flørter han for mye med andre?

3. Blikket beveger seg i en trekant

Studier som er gjort på øyebevegelser viser at vi ser på ulike deler av folks ansikter avhengig av hvem vi kikker på. Når vi ser på fremmede personer lager vi en liten trekant med øynene ved å flytte blikket fra vedkommende sitt ene øyet til nesebeinet til det andre øyet.

Når vi ser på venner lager vi en litt større trekant ved at blikket vårt faller helt ned på nesen og munnen deres før det går opp igjen på øynene.

Med elskere eller personer vi er interessert i lager vi en enda større trekant, og slipper blikket helt ned på brystene eller kjønnsorganet til vedkommende. Etter hvert som flørtingen blir mer intens, vil øyebevegelsene gå raskere og man vil stirre mer på munnen til hverandre.

LES OGSÅ: Flørter kjæresten din med en kollega?

4. Vi blunker mer når vi er interessert

Har du noen gang lurt på hvor begrepet «å vifte med øyevippene» stammer fra? Vel, det er så enkelt at når noen ser på oss og liker det de se, har de en tendens til å blunke mer.

BLUNKER: Når vi er interessert i noen blunker vi mer.  Foto: Scanpix
BLUNKER: Når vi er interessert i noen blunker vi mer. Foto: Scanpix Vis mer

Dette skjer fordi hjernen vår assosierer rask blunking med å finne noen seksuelt attraktive – jo mer du blunker mot noen, jo mer tiltrukket føler du deg av dem. 

5. Å bli stirret direkte inn i øynene gjør oss opphisset

Å stirre noen direkte inn i øynene utløser en opphissende reaksjon i oss – både på godt og vont. Hvordan opphisselsen utvikler seg avhenger nemlig av hvem det er som stirrer på deg.

Er det for eksempel en lite attraktiv person, vil du kanskje oppleve mer frykt enn tiltrekning.

Er det derimot en kjekkas vil hjernen din tolke det som et seksuelt signal og svare ved å gjøre kroppen din klar for sex.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer