øyekontakt

Bli en ekspert på å flørte - med øynene!

Ifølge sexguru Tracy Cox har riktig øyekontakt ekstremt mye å si.

FLØRT MED BLIKKET: Visste du at øyekontakt er den mest effektive måte å vise at du er seksuelt interessert i noen?  Foto: DPA
FLØRT MED BLIKKET: Visste du at øyekontakt er den mest effektive måte å vise at du er seksuelt interessert i noen? Foto: DPA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Øynene er vårt viktigste sanseorgan - det er nemlig de som gir oss 80 prosent av informasjonen om hvordan verden rundt oss ser ut, og hvordan vi skal forholde oss til den.

Da kommer det kanskje ikke som en overraskelse at studier viser at øyekontakt er en av de mest effektive måtene å signalisere seksuell interesse på.  

Den verdenskjente sexguruen Tracey Cox, hevder imidlertid at det krever litt mer enn øyekontakt dersom du skal kapre drømmemannen, skriver britiske Daily Mail.

Her er hennes fem mest effektive måter å flørte med øynene på.

LES OGSÅ: Flørt med skikkelig suksess

1. Sjekk han ut i fire og et halvt sekund

Til vanlig bruker vi cirka tre sekunder på å sjekke ut ansiktet til en fremmed. Bruker man da fire og et halvt sekund er det klart at vedkommende har fanget blikket ditt.

Har dere øyekontakt i mer enn ti sekunder betyr det en av to ting: dere er i ferd med å slåss eller ha sex.

Langvarig øyekontakt vekker intense følelsesmessige reaksjoner i oss - det aktiverer nervesystemet vårt som igjen øker hjertefrekvensen og blodstrømmen, og stimulerer produksjonen av enkelte hormoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer