Hud

Bli en hverdagsprinsesse

Slik kan du se fantastisk ut, selv på dager hvor du våkner og føler deg som et takras.

Trøtt i dag? Slik kan du jukse deg til et opplagt og duggfriskt utseende.
Trøtt i dag? Slik kan du jukse deg til et opplagt og duggfriskt utseende. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. Kaldstart dagen

Ikke undervurder effekten av en god dusj. La det kjølige vanne strømme, varmt vann kan få deg til å bli enda trøttere, småsvett og rød i fjeset. Bruk en dusjsåpe med frisk duft. Mange sverger til dusjsåper med oppkvikkende ingredienser som rosa grapefrukt, sitron eller eukalyptus.

2. Ikke dropp fuktighetskremen

Myk hud gir en følelse av velbehag. Og føler du deg bra, vil du automatisk se bedre ut. Så bruk en god bodylotion på hele kroppen før du hopper i klærne.

3. Gni deg strålende

Gi ansiktshuden en lett peeling. Det vil fjerne døde hudceller og annet grums fra ansiktshuden, og gjøre at huden ser klarere og mer strålende ut. Lukk porene ved å helle litt ansiktsvann på en pad, og tørk over ansiktet. Har du stadige hudproblemer, kan det skyldes noen av disse vanlige årsakene.

4. Bort med hovne øyne

Bruk ringfingeren til å forsiktig klappe på et tynt lag øyekrem. Bruk gjerne en som er drenerende, og skal fjerne poser under øynene. Begynn ved neseroten, og smør med forsiktige bevegelser ut mot øyekroken. Slik kan du trylle bort mørke ringer.

5. Smør tykt på

En deilig fuktigheskrem er helt nødvendig på dager da du føler at du ikke helt liker det du ser i speilet. Fuktighetskrem gjør at huden føles mykere og fastere. Og det glatter ut små tørrhetslinjer og gjør at rynker ser mindre markerte ut. Slik velger du riktig fuktighetskrem til huden din.

6. Få luksusfølelsen

Har du en ekstra dyr fuktighetskrem eller et eksklusivt serum som du egentlig bare bruker på festlige anledninger? Ta det fram. Dette er faktisk ikke dagen for å spare på dråpene.

7. Åpne øynene

Øynene er stedet hvor søvnmangel og rangling setter de tydeligste sporene, så ikke hopp over makeupen. Prøv heller å sminke øynene store. Lyserosa er en favoritt for trøtte dager. Legg en lys skygge over hele øyelokket. Vær forsiktig med vågale farger som knallgrønt eller himmelblått. Legg et tynt lag over hele øyelokket, og marker globelinjen med en litt mørkere nyanse. Det åpner blikket, og får deg til å se kvikkere ut. Bøy vippene oppover med en vippetang, og legg to lag maskara. Har du blå øyne, kan en maskara med blåskjær få det hvite i øynene til å se hvitere ut. Slik legger makeupeksperten en fin øyesminke.

8. Sett farge på leppene

Legg et lag rosa gloss, gjerne med plumpingeffekt, som gjør at leppene ser myke og fyldigere ut. Velg gjerne en med tette pigmenter og mye glans. Slik får du perfekte kysselepper.

9. Fake eplekinn

Et lag med rosa rouge vil få deg til å se ut som du kommer rett fra en forfriskende tur i skogen. Så selv om du verken føler seg særlig kjernesunn eller eplekjekk, gjør du lurt i å jukse deg til friske kinn. Smil til speilbildet, og legg rouge på kinnbeinas øverste punkt. Disse fem sminkestilene er enkle å få til selv.

10. Sett opp håret

En dårlig hårdag er ensbetydende med en dårlig dag for de fleste av oss. Så legg litt energi i å fikse håret i en frisyre du er fornøyd med. Har du dårlig tid, trekk alt håret tilbake i en høy hestehale. Et tynt hårbånd er trendy, og gir inntrykk av at du har brukt mer enn to minutter på å fikse sveisen. Her er frisyrene som det bare tar ti minutter å fikse selv.

10 sommerlige frisyrer

Slik får du vårens trendfrisyre

10 oppsatte frisyrer med en spennende vri

10 tegn på at du trenger ny sveis

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer